Reacţie DURĂ a Adelei Cristea împotriva AGRAMAŢILOR din PNL şi PSD

Reacţie DURĂ a Adelei Cristea împotriva AGRAMAŢILOR din PNL şi PSD

Adela Cristea, importantă voce a societăţii civile din Arad, a avut o reacţie dură, pe Facebook, după ce mai mulţi membri ai PNL Arad cu „ifose de intelectuali” au avut postări critice la adresa agramaţilor promovaţi de PSD în guvern.

Adela Cristea se întreabă de ce anume nu au reacţionat la fel şi atunci când au fost promovaţi agramaţii lor, amintind că PDL a avut la Arad inclusiv un consilier local cu patru clase, membru în consiliul de administraţie la trei şcoli.

Iată ce a scris Adela Cristea:

Am avut un șoc aseară când l-am văzut/auzit pe noul Ministru al Educației. Și am fost foarte revoltată. Și cred că revoltată ar trebui să fie o țară întreagă. O țară întreagă, mai puțin PDL/PNL!

Faptul că am ajuns atât de jos, că avem un Ministru al Educației și chiar un Prim-Ministru care au cunoștințe aproximative de limba română nu ar fi fost posibil dacă nu s-ar fi tolerat ani de zile chestii similare, dar la o scară ceva mai mică.

Dau doar un exemplu, care la vremea respectivă m-a revoltat profund: în mandatul trecut, la Arad (oraș municipiu de județ, by the way) am avut un consilier municipal (PDL/PNL), amic la cataramă cu Gheorghe Falcă, ce avea doar 4 clase. Da, fix 4! De ce? Pentru că a rămas repetent în clasa a 5-a de 3 ori. De 2 ori când era copil. Apoi a mai încercat odată ca adult, la chestia aia cu “școala, a 2-a șansă”, n-a reușit nici atunci, așa că s-a oprit la 4.

Am zice, asta e. Partidul l-a pus pe listă, oamenii l-au votat, el e unul din ăia vreo 20 care ne decid anual taxele locale, decid cum se alocă banii pentru sănătate, educație, cultură, etc., dar asta e. Oricum nu votează după capul lor ci după dictarea de la partid, așa că ce mai contează dacă pricepe sau nu ce-a votat?

Doar că, lucrurile nu s-au oprit aici. Ca să arate câți bani dă el pe Educație și pe cetățeni în general Gheorghe Falcă ne-a sfidat mai departe. Și l-a numit pe individ, ca reprezentant al Primarului în 3 Consilii de Administrație a 3 școli din Arad!!! Da, omul ăla cu 4 clase a fost în conducerea a 3 școli! Imaginați-vă ce exemplu pentru elevii din școlile alea, cum să-i stimulezi să învețe, dacă un tip repetent de 3 ori în clasa a 5-a “se califică” să fie în conducerea școlii lor?

Credeți că cineva din PNL/PDL-ul local, membri sau simpatizanți, s-au sesizat atunci? Că i-a revoltat? Că au reacționat? Da de unde!? Liniște pe toată linia. Că erau agramații lor. Iar asta e România, unde dubla măsură funcționează la nivel de artă.

Eu am reacționat. Și atunci. Am căutat prin legislație, am găsit un Ordin de Ministru al MEN care prevedea ca în CA-urile la școli să poată fi doar absolvenți de Bacalaureat. Am scris la Prefectură…. Și am aflat așa că respectivul Ordin de Ministru (emis pe vremea lui Funeriu – colegul lor din PDL) din cine știe ce eroare, a fost publicat pe site la Minister dar s-a omis să se mai publice în Monitorul Oficial (probabil l-or fi sunat să-i spună că prea mulți colegi ai lor de partid rămân pe dinafară dacă se aplică prevederea). Așa că, nefiind publicat în MO, nu are valoare legală, deci nu se aplică.

În concluzie, nenea 4 clase a rămas în toate funcțiile, bun simț să plece singur nu avea oricum, iar azi avem un Prim-Ministru, un Ministru al Educației și alți câțiva Miniștri probabil agramați. Că doar dacă nu ne deranjează când se fură primul ou, de ce n-ar dispărea mai apoi tot coșul cu ouă?

Noul Ministru al Educație, Valentin Popa e sinistru! E o palmă dată Educației și ar trebui retras imediat. Nu-mi imaginez că se va întâmpla asta. Și cred cu tărie că toți ar trebui să fim revoltați și să reacționăm, să cerem schimbarea. Pentru că e vorba despre viitorul copiilor noștri!
Ar trebui să reacționăm toți, mai puțin PNL. PNL (prin toți reprezentanții lui mari și mici) ar trebui să tacă și să plece privirea. Pentru că au contribuit major la dezastrul în care suntem azi, la promiscuitatea din politica românească. Și au dat șansa PSD să ajungă în halul ăsta de puternic Ar trebui să tacă și să-și facă ordine în propria ogradă. Să-și vadă de agramații lor.

PS. M-am enervat tocmai pentru că am văzut postările ofuscate ale unor peneliști locali, cu ifose de mari intelectuali. Și nu-mi amintesc deloc să-i fi revoltat că 3 școli din Arad aveau în conducere un 4 clase numit fix de ei. Așa că mi-aș dori tare mult să aibă decența să-și țină gura. Și să ne lase pe noi să ne revoltăm!

De remarcat, că postarea Adelei Cristea primeşte apreciere după apreciere pe reţeaua de socializare.

Foto: Arhiva

 

  1. PNL-ist adevărat 27 ianuarie, 2018, 3:34 pm

    Cionca ospătar agramat și repetent ia Igas branconier agramat și repetent!

    Raspunde
  2. punet-i pe Tripa sau Caprar sa scrie dupa dictare. veti avea mari surprize! :)))))

    Raspunde
  3. Fugi cu ratoiu ma cotoroaio !

    Raspunde
  4. am fost coleg cu Toni Farcas in clasa a 7-a. deci nu prea stiu cum putea fi absolvent doar de 4 clase… dar ce conteaza adevarul daca putem face impresie?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.