Reacție DURĂ după ROTATIVĂ: ,,Marele succes al PNL este aducerea PSD la guvernare”

Reacție DURĂ după ROTATIVĂ: ,,Marele succes al PNL este aducerea PSD la guvernare”

Deputatul Adrian Wiener, de la USR PLUS, a declarat, într-un comunicat de presă, că ,,marele succes al PNL este aducerea PSD la guvernare” și că, prin numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru, președintele Klaus Iohannis a doborât recordul lui Ion Iliescu.

„Președintele Iohannis l-a numit pe Marcel Ciolacu premier; a dat o a patra șansă PSD, cu al patrulea premier desemnat în mandatele sale. La capitolul acesta, Iohannis a doborât recordul lui Iliescu. Asta după ce a câștigat două mandate cu campanii explicite anti-PSD. După ce și-a asumat proiectul modernizării României, după ce s-a legitimat ca un garant al reformelor și al ieșirii din noroiul corupției. A justificat aducerea PSD la guvernare prin nevoia de «stabilitate». O majoritate de 70% care ar fi putut să facă orice reformă, inclusiv Reforma Constituțională, dar nu a făcut decât să se baricadeze în suficiență, nepăsare și mediocritate. O uriașă trădare – o fraudă politică de proporții”, a afirmat Wiener, continuând: „Lasă în urmă un PNL mutilat, prăfuit, agățat declarativ de Brătieni și modernitate, dar captiv în orbita PSD; dependent de propagandă pentru a justifica impostura unor Bode sau Ciucă; aservind instituții pentru a albi plagiatori; cumpărând masiv propagandă pentru a mistifica o realitate evidentă. Lipsit de autonomie politică, într-o permanentă defensivă, un partid construit în jurul clientelismului, absolut identic ca reflexe și cinism cu PSD. Guvernul Ciucă, la rândul lui, lasă în urmă un dezastru fiscal-bugetar, o datorie publică de peste 50% din PIB, crescută doar în primele 4 luni ale acestui an cu peste 9 miliarde de euro. Un deficit bugetar uriaș, susținut din împrumuturi la dobânzi enorme, cele mai mari din regiune. O inflație care a sărăcit românii; taxe crescute, rate dublate, o economie frânată, în contracție puternică; o grevă a profesorilor strivită cinic, prelungită inutil, negociată arogant, ultimativ – un faliment moral al «dialogului social»”.

În final, deputatul arădean a concluzionat: „În urma lor rămâne o risipă instituționalizată; un PNRR compromis, cu reforme și jaloane blocate, neasumate, cu tranșele de plată în aer; o guvernare eșuată, un selfie cu o democrație abuzată, împinsă pe scări. Marele succes al lui Iohannis și al PNL este aducerea PSD la guvernare și acreditarea lui Marcel Ciolacu – definiția de dicționar a oportunismului și demagogiei. Au adus la guvernare același PSD – structura politică funciarmente duplicitară, care ține România de 30 de ani în subdezvoltare și sărăcie. Rotativa este o mascaradă; este asumarea explicită a cartelizării politice a României.”

Foto 1: presidency.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.