Readucerea Ștrandului „Neptun” la gloria de altădată, una din prioriățile primarului Călin Bibarț

Readucerea Ștrandului „Neptun” la gloria de altădată, una din prioriățile primarului Călin Bibarț

Prima conferință de presă pe care a susținut-o Călin Bibarț în calitate de primar a avut loc astăzi. Acesta a vorbit despre prioritățile municipalității la acest moment, printre are se află și „Ștrandul Neptun”.

Arădenii se plâng de ani de zile că partea comercială nu mai e ce a fost odată, ștrandul fiind pe vremuri locul principal pentru distracție pe timpul verii, locul unde veneau inclusiv oameni din alte orașe. Terasele și cluburile erau pline, iar din ele a mai rămas doar moloz și ruine, cu foarte puține excepții

Primarul Călin Bibarț spune că se iau măsuri pentru reabilitarea acestei zone, dar acest proces trebuie luat pas cu pas, primul fiind stabilirea exactă a spațiilor și a terenurilor care aparțin municipalității.

În toamna anului 2017, municipalitatea arădeană a preluat zona comercială de pe ştrandul Neptun. A fost momentul în care s-a dispus clarificarea tuturor celor 55 de extrase de carte funciară identificate în această zonă a ştrandului. Dintre acestea, doar 14 sunt considerate prioritare, restul reprezentând spaţii verzi, alei, trotuare şi căi de acces. Astfel, în următoarele 2 luni de zile, specialiştii din cadrul  Direcţiei Patrimoniu  vor actualiza datele cadastrale, cu scopul final  de a întocmi caietul de sarcini şi documentaţia în vederea scoaterii la licitaţie a acestor spaţii.

„Vreau să identificăm exact care sunt terenurile și clădirile care se află în patrimoniul Primăriei, să vedem care sunt ale noastre, în ce condiții au fost construite, cum putem intra în legalitate cu ele, să facem curățenie în sensul bun al cuvântului. Pasul doi în paralel ar fi un regulament pentru a le scoate la închiriat: spații, terenuri, ș.a.m.d., astfel încât orice investitor să aibă o siguranță că totul este în regulă. Lămurim acum partea cadastrală, vedem dacă unele au fost construite fără autorizație și un regulament clar și transparent pentru toată lumea pentru închiriere. Toată lumea acuză Primăria… dar trebuie să vedem dacă acolo sunt doritori, nu sunt doritori, poate că nu vor fi din prima, ci punctual și pe măsură ce se dezvoltă treaba vor fi mai mulți, dar datoria noastră ca administrator este să venim cu oferta: Asta avem, asta se poate închiria, la acest preț, public, deschis, cine dorește. Vă voi ține la curent cu această evoluție”, afirmă primarul.

„Evident că acest proces nu va prinde sezonul din acest an, eu sper ca măcar sezonul viitor să fie pentru unii care doresc deja, un pas înainte. Știu că este un subiect sensibil, cât am putut m-am aplecat asupra lui și din postura de viceprimar, am vorbit cu cei de la Patrimoniu și sper să o ducem spre un parcurs logic și normal în viitor”, conchide edilul Călin Bibarț.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.