Recensământ cu bucluc la Arad. Recenzori amenințați și alungați

Recensământ cu bucluc la Arad. Recenzori amenințați și alungați

Primăria Municipiului Arad face apel la cetățenii care, prin atitudinea lor, împiedică buna desfășurare a recensământului populației și al locuințelor.

Unii cetățeni nu deschid ușa, deși se aude că sunt acasă, alții amenință și alungă recenzorul, închid ușa în nas, rup afișele de pe blocuri, prin care sunt înștiințați cu privire la datele recenzorului, manifestă, în general, o atitudine de respingere. Alți cetățeni susțin că au fost deja recenzați în etapa autorecenzării online. Este adevărat că populația Municipiului Arad a fost recenzată în proporție de peste 70%, dar numeroase chestionare nu au fost validate din cauza caracterului incomplet sau eronat al completării.

De aceea, în etapa recenzării pe teren, aflată în desfășurare, sunt căutați acasă toți cetățenii ale căror chestionare nu au fost validate sau care nu au fost recenzați.

Recensământul este o acțiune reglementată de lege, este obligatoriu. Refuzul de a fi recenzat se sancționează cu amendă între 1000 și 3000 lei.

„Deoarece au mai rămas puține zile de recenzat, îndemnăm arădenii să se recenzeze, să deschidă ușa recenzorului și să îndeplinească această obligație legală și civică. Interesul nu este să ne amendăm concetățenii, pe care îi respectăm, ci de a recenza întreaga populație care trăiește în Arad. Unii cetățeni nu deschid pentru că locuiesc fără forme legale. Îi rugăm să aibă încredere, recensământul urmărește un scop statistic, nu colectarea de date pentru impunerea fiscală sau identificarea pentru amendare. Numeroși indicatori importanți pentru viitorul orașului nostru au legătură cu numărul populației. Este important ca fiecare cetățean din Arad să fie inclus în numărul final, indiferent dacă locuiește cu forme legale sau nu. Pentru cei care sunt greu de găsit acasă sau care nu doresc să acorde interviul de recenzare la domiciliu, s-au organizat 8 centre de recenzare fixe în Municipiul Arad, la care sunt așteptați zilnic, cei interesați, începând de joi, 7 iulie, la Primăria Municipiului Arad și în alte locuri publice din oraș”, precizează reprezentanții Primăriei Arad.

CENTRE DE RECENZARE FIXE ÎN MUNICIPIUL ARAD  

Nr crtAdresa centruluiZona
1.       Primăria Municipiului AradBulevardul Revoluției nr. 73, Palatul Cenad camera   5Centru
2.       Primăria Municipiului AradBulevardul Revoluției nr. 75, clădirea principală,  camera 31Centru
3.       Primăria Municipiului AradBulevardul Revoluției nr. 75, clădirea principală,  camera 37Centru
4.       Primăria Municipiului AradCasieria Direcției Venituri, Cartier Fortuna, Calea Aurel Vlaicu, nr 206-218lângă Piața Fortuna
5.       Biserica Ortodoxă Sfântul NicolaeCartier ALFA, str. Luceafărului 24-25Alfa
6.       Centrul de zi pentru vârstniciAradul Nou, Calea Timișorii nr. 39Aradul Nou, lângă Magazinul Lanțul
7.       Centrul pentru acordarea ajutoarelor de căldurăCalea Radnei nr. 108Micălaca (lângă E–On, agenții bancare și Poliția de cartier)
8.       Poliția Locală AradCalea Victoriei nr. 35 B-37UTA – Cartierul  Funcționarilor

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.