Recomandările jandarmilor pentru elevi, la început de an școlar

Recomandările jandarmilor pentru elevi, la început de an școlar

Jandarmeria Arad a dispus mai multe măsuri pentru a asigura un mediu de liniște și siguranță în școlile arădene, la început de an școlar.

„Siguranţa şcolară a elevilor, a cadrelor didactice și a angajaților unităților de învățământ constituie o preocupare permanentă a Jandarmeriei Arad. Pentru creșterea gradului de siguranță, Jandarmeria Arad a dispus  măsurile necesare pentru asigurarea dispozitivelor şi a modului de acţiune în imediata apropiere a instituţiilor de învăţământ și în incinta acestora prin acțiuni de monitorizare, patrulare sau activităţi preventiv-educative şi de informare.  Pentru creşterea siguranţei în școli și în perimetrul acestora, jandarmii arădeni, în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, își vor adapta dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice prin includerea școlilor în itinerariile de patrulare. Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad are în responsabilitate instituirea unor măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică la instituţii de învăţământ atât îndividual, cât și în sprijin pentru alte structuri competente.

Totodată, pentru prevenirea fenomenului violenței în școli și a comportamentelor antisociale, Jandarmeria Arad va derula pe durata întregului an școlar campanii preventiv-educative specifice de informare a elevilor și de sensibilizare a acestora cu privire la manifestarea unor comportamente civice, prosociale. În cadrul acestor campanii, elevii vor participa la acțiuni interactive desfășurate de Jandarmeria Arad care se vor concentra în jurul unor teme de interes: problema delincvenței juvenile, prevenirea absenteismului școlar, prevenirea fenomenului de bullying sau prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri.”, precizează conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

La început de an școlar, Jandarmeria Arad face câteva recomandări utile elevilor:

– dacă asistați la un conflict violent anunțați imediat profesorii, personalul de paza sau patrula de jandarmerie aflata în apropiere sau sunați la numărul unic de urgență 112;

– solicitați imediat sprijinul dacă voi sau colegii voștri vă aflați  într-o situație periculoasă;

– nu interacționați cu persoane necunoscute;

– nu purtați la vedere obiecte de valoare pentru a nu deveni ținta persoanelor rău intenționate.

„Suntem alături de  profesori și  elevi pentru a parcurge întregul an școlar în siguranță, nu doar la debutul său. Le dorim profesorilor si elevilor un an școlar liniștit, lipsit de evenimente nedorite!”, mai precizează conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Sursa foto: Jandarmeria Arad

  1. O declarație pompoasă cu denumiri ambigue. Sa vedem cat respecta din ce au spus, că tare seamănă cu politicienii. In 5 ani de zile asfaltul din fata școlii copiilor mei nu a pupat picior de polițist, polițist local sau jandarm. Dar deh, asta e românul modern. La vorbă primii, la fapte…care fapte, ce înseamnă fapte?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.