Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe și autoturisme

Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe și autoturisme

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Arad împreună cu poliţiştii de proximitate desfăşoară mai multe activităţi în cadrul campaniei „Arădenii în siguranţă” având drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, prin asigurarea unui climat de securitate publică.

În acest sens, poliţiştii desfăşoară activităţi preventive în zonele aglomerate din municipiu, respectiv pieţe, supermarketuri, scopul acestora fiind diminuarea condiţiilor favorizante a infracţiunilor de furt(din locuinţă, din autoturisme).

În cadrul acestor activităţi au fost purtate discuţii cu recomandări preventive cu cetăţenii şi au fost distribuite materiale informativ-preventive, în scopul creşterii nivelului de informare privind modalităţile de preîntâmpinare a furturilor şi importanţa adoptării unui comportament preventiv al populaţiei.

DSC_0278

Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare.

În vederea prevenirii furturilor din locuinţe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad vă recomandă:

Încuiaţi uşa de acces în locuinţă chiar şi când sunteţi acasă!
Nu deschideţi uşa de acces în scara blocului, decât după ce aţi întrebat în prealabil cine este!
Nu permiteţi accesul în locuinţa dvs. persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat! Verificările companiilor de furnizare apă, gaz, energie electrică sunt anunţate în prealabil de către administrator, sau prin afişare pe uşa imobilului.                                                                                                                                                                                 Apelaţi la un vecin de încredere pentru supravegherea locuinţei dvs. pe perioada în care sunteţi plecat!
Asiguraţi-vă că aţi închis bine ferestrele când plecaţi de acasă!

În vederea prevenirii furturilor din autoturisme, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad vă recomandă:

Nu lăsaţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile…)!
Când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, încuiaţi portierele şi închideţi complet geamurile!
Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele acestuia!
Pe timpul nopţii nu lăsaţi în autoturism aparatura electronică detaşabilă (CD/MP3-player, sisteme de navigaţie GPS, detectoare radar )!
Parcaţi numai în locuri bine iluminate, în locuri unde autoturismele pot fi observate în permanenţă de către proprietari.                                                                                                                                                                                              În cazul spargerii autoturismului NU umblaţi în interior până la sosirea poliţiei!

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.