Rectorii universităților românești, prezenți zilele acestea la Arad

Rectorii universităților românești, prezenți zilele acestea la Arad

În cadrul aniversării a 100 de ani de administrație românească, sărbătorită la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, are loc, în perioada 1-3 februarie, și prima întâlnire de anul acesta a Consiliului Național al Rectorilor.

La eveniment participă toți rectorii universităților românești, aceștia vor discuta subiecte legate de școlile doctorale, procesul de acreditare, autorizare al programelor de studii, metodologia de ierarhizare și clasificare, probleme bugetare etc.

Lucrările se vor desfășura  în prezența Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a domnilor secretari de stat,  Gigel Paraschiv, Petru Andea de la Ministerul Educației, Lucian Georgescu,  Ciprian Preda de la Ministerul Cercetării și Inovării, din partea ANC- președintele Tiberiu Dobrescu, din partea ARACIS, președintele Iordan Petrescu, din partea ICR-președintele Liliana Turoiu, din partea Alma Mater, președinte Anton  Hadar, din partea ANOSR, președinte Petrișor Tuca, din partea UNSR, președinte Vlad Dediu și din partea USR, George Uzun.

„Universitatea noastră este onorată să fie gazda acestui eveniment, acum,la scurt timp după sărbătorirea Centenarului. Dorința noastră comună este ca ideile și strategiile ce le vom analiza împreună să ducă la dezvoltarea învățământului superior românesc”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.