REDUCEREA TVA la apă, gaz, curent electric şi încălzire, MĂSURA aşteptată de TOŢI ROMÂNII

REDUCEREA TVA la apă, gaz, curent electric şi încălzire, MĂSURA aşteptată de TOŢI ROMÂNII

Reducerea TVA de la 24% la 9% ar putea fi aplicată şi la utilităţile publice, la propunerea reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad, alături de toţi membrii Ligii Habitat din România, susţine adoptarea tuturor măsurilor de reducere a cheltuielilor în cazul locuinţelor şi îşi menţine propunerea de eliminare a TVA la utilitătile publice (apă, gaz, curent electric, încălzire), se arată într-un comunicat de presă al Uniunii.

„ULAL Arad consideră că dreptul la un trai decent, asigurat de Constituţie, obligă statul la măsuri constante mai ales în condiţiile în care liberalizarea preţurilor într-o economie de piaţă de faţadă a condus la creşteri care au depăsit gradul de suportabilitate a populaţiei. De aceea, în opinia noastră, proiectul de lege pentru reducerea TVA de la 24% la 9% la utilităţile publice vine în sprijinul tuturor şi în mod special a pensionarilor şi a familiilor cu mulţi copii unde consumul de utilităţi este foarte mare”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

„Le reamintim arădenilor că anul trecut, în cadrul Conferinţei Naţionale a Ligii Habitat organizată de ULAL – care a avut loc la Arad, în perioada 8 – 10 octombrie 2014 – printre propunerile Uniunii şi ale colegilor noştri din ţară a fost şi cea referitoare la eliminarea TVA la utilităţile publice, propuneri care, la acea dată, au ajuns pe masa Prim Ministrului”, a mai declarat Dorina Lupşe.

Cu alte cuvinte, mingea este în terenul guvernanţilor. Rămâne de văzut dacă aceştia vor da curs solicitătării reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.

  1. bine ar fi doamna Dorina dar nu prea credem

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.