Referendumul pentru familie, o temă falsă

Referendumul pentru familie, o temă falsă

Referendumul pentru definirea familiei tradiționale, programat luna viitoare, este o temă falsă.

Acesta pare menit mai degrabă să aducă un capital de imagine actorilor politici care se angrenează în dispute pro şi contra pe marginea subiectului. În plus, se cheltuieşte o sumă mare de bani, care ar putea fi folosită pentru a sprijini cu adevărat familiile din România, care chiar au nevoie de ajutor, nu de referendum.

După părerea mea, tema este falsă pentru că în Codul Familiei din România e stipulată deja căsătoria între un bărbat şi o femeie. Şi-atunci, de ce e nevoie de referendum care nu aduce nimic nou sub soare? Pentru ce avem o astfel de temă, în loc să ne preocupe alte lucruri?

În loc să sprijine cu adevărat familia, prin majorarea salariilor, de exemplu, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să-şi rupă de la gură pentru creşterea copiilor, diriguitorii ţării fac referendum. În loc să crească alocaţiile, indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, politicienii fac referendum, sperând să câştige credibilitate de pe urma maselor angrenate într-o dispută inutilă. Biserica însăşi vrea să se recredibilizeze de pe urma acestui referendum, deşi s-a afirmat adesea că în rândurile ei există o importantă minoritate sexuală! Nerecunoscută oficial, desigur…

În fine, tema mi se pare una pentru proşti, mai ales că, vorba aceea, prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul. Iar de proşti care au „muşcat” tema cu familia tradiţională e plină ţara! De pe urma lor vor profita alţii, unii suficient de deştepţi ca să inventeze teme ori de câte ori au nevoie…

P.S. Înţeleg că referendumul se va desfăşura fără un sistem informatic de monitorizare a prezenței la vot, deci ar putea nici să nu fie (măcar) valabil… Şi-atunci, despre ce vorbim?

  1. In plus ar trebui sa acceptam diversitatea.

    Raspunde
  2. 1.Dreptate cu aruncatul banilor pe geam, in loc sa-i utilizam cu cap.
    2.Ce va intereseaza cu cine „doarme” un om, daca la locul de munca, in relatiile cu prietenii este om ca lumea?!
    Parca evlaviosii astia simt o bolnavicioasa dorinta in vanatoarea de vrajitoare….. Hai sa dam vina pe cineva!

    Raspunde
  3. tot eu, dar mai isteț 27 septembrie, 2018, 5:28 pm

    Deschiderea ușii către o astfel de diversitate este o mare prostie. Au făcut-o și alții deja și se aleg cu nimic.
    Iar tema cu banii e într-adevăr falsă. Oricum ei se cheltuie într-un ritm sălbatic după vrerea unora. Ia vedeți cum s-au dus deja cca 600.000 de lei pe plimbările șefului de la Parchet. Ăia nu se puteau cheltui mai cu cap?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.