Regele Mihai, DIAGNOSTICAT cu CANCER IN FAZA TERMINALA, SE RETRAGE din viata publica

Regele Mihai, DIAGNOSTICAT cu CANCER IN FAZA TERMINALA, SE RETRAGE din viata publica

Regele Mihai al Romaniei sufera de cancer in faza terminala si leucemie si a decis sa se retraga din viata publica, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, un reprezentant al Consiliului Regal.

In varsta de 94 de ani, Majestatea Sa a suferit recent o intervenție chirurgicală și are nevoie de tratament complex pentru a se recupera, asa ca nu va mai aparea in spatiu public de acum inainte. Principesa Margareta va prelua prerogativele sale.

Consiliul Regal s-a intrunit marti si miercuri si a luat decizia de a face publica boala de care sufera Regele.

Andrew Popper, membru al Consiliului Regal, a anuntat ca regele Mihai sufera de „carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica”.

Mesajul regelui pentru romani

„In ultimele saptamani am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care familia si tara sarbatoresc 150 de ani de la formarea dinastiei si a statului roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa isi continue menirea si sa prezinte sfatul sau custodelui Coroanei”, este mesajul regelui Mihai.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.