UPDATE/ Răsturnare de situație! Dăruirea de flori și mărțișoare, PERMISĂ de Ministrul Educației

UPDATE/ Răsturnare de situație! Dăruirea de flori și mărțișoare, PERMISĂ de Ministrul Educației

Mărțișorul este simbolul primăverii, așteptat cu drag de toți românii, mai ales de către elevi. Din păcate însă, anul acesta va fi doar virtual, în școli.

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, este interzis în școli schimbul de obiecte personale, din motive de siguranță sanitară. Astfel, elevii nu pot oferi nici mărțișoare colegelor și profesoarelor, dar nici flori de 8 Martie.

Autoritățile le recomandă să ofere „atenții virtuale”.

Această decizie îi va afecta pe meșteșugari, pe cei care fac obiecte handmade, dar și pe florari, care se tem că vânzările vor fi foarte slabe în acest an.

UPDATE

În urma acestui anunț care a scandalizat multă lume, ministrul Educației susține că aceste simboluri ale primăverii nu vor interzise în școli, deși unele inspectorate școlare au anunțat deja decizia inițială.

„Ministerul Educației nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Deci, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Antena 3.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.