Reîncarnarea Vitoriei Lipan, Baltagul justiției românești!

Reîncarnarea Vitoriei Lipan, Baltagul justiției românești!
Trăim momente istorice și, poate, nu ne dăm seama. Trece istoria pe lângă noi și o tratăm cu sictir, fie pentru că nu ne interesează, fie pentru că nu ne dăm seama.

O doamnă judecător, Gabriela Baltag – nume predestinat, zic eu – i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, în şedinţa de alegeri din CSM, să nu mai aducă dezbinare în instituţie, să nu mai facă politică și campanie partizană, în ajunul alegerilor parlamentare. Iată ce i-a spus această Vitoria Lipan lui Klaus, direct, în față, nu pe ocolite, nu prin intermediul presei: „Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile. Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această chestiune”. Ați mai văzut un asemenea curaj? Eu, nu!

De 30 de ani ne plângem că nu avem demnitate, că nu avem oameni care se bat pentru România și pentru români, că suntem niște lași care preferăm să punem batista pe țambal, casă nu avem necazuri. Iată, judecătoarea Vitoria Lipan, pardon, Gabriela Baltag, ne contrazice! Ce ziceți, stimați și iubiți colegi din presă, nu ar trebui ca de mâine să urmărim ceas de ceas ce i se întâmplă judecătoarei, să ne exprimăm îngrijorarea că, subit, a început să tușească, are febră, se simte slăbită? Nu ar trebui să o sprijinim, să cerem, preventiv, ca nimeni să nu o oblige să demisioneze, în urma unor acuze fabricate, răspândite prin intermediul unor așa zise mijloace de informare?

 

  1. Care justitie , mai avem asa ceva ?

    Raspunde
  2. S-a ,,aruncat,, cu baltagul după domnul KWJ,lucru neobișnuit la români.Cineva din sistem,a avut curajul să i-o spună pe șleau,acestui domn ajuns la putere,care vrea puterea absolută în stat.În curând o să ne-zică: ,,Statul sunt eu,,Așa că acest țanțoș președinte,plin de el,a luat-o la sănătoasa! Felicit curajul acestei doamne judecător,care a înfruntat ,,sistemul,,nu cred că implicarea serviciilor în justiție ar fi un lucru bun,dorit de români.Justiția trebuie să rămână independentă față de politic.

    Raspunde
  3. Ioșca P. Sedistu 8 decembrie, 2020, 9:00 am

    Ai ajuns la orlandezi, Simi? Brava, moșule! Dacă iese măcar de-o răchie la Cluju, nu-i rău…

    Raspunde
  4. Observațiile lui Simi sunt corecte. Doamna judecător face parte din gruparea selectă a magistraților români care nu-și bat joc de actul de justiție. Pentru că au rămas drepți și mai mult ca sigur neșantajabili. Faptul că nu pot fi „agățați” acești oameni pot să spună și să judece conform procedurilor legale, ceea ce, din păcate nu-i face dezirabili societății construite în timp de derbedei. Nouă ne rămânetot din păcate, un statut de chibiț, până când „osul„ începe să doară.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.