REPARAȚII CAPITALE la Ștrandul Neptun! Cum va arăta după modernizare

REPARAȚII CAPITALE la Ștrandul Neptun! Cum va arăta după modernizare

Aleșii locali vor avea pe ordinea de zi în cadrul ședinței publice ordinare de săptămâna viitoare și un proiect de hotărâre privind o serie de reparații capitale la Ștrandul Neptun, la inițiativa primarului.

Este vorba despre o actualizare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.) care prevede reparații capitale la bazine, reabilitarea aleilor pietonale și platforme cu dale în zona I a Ștrandului Neptun din Arad.

În raportul de specialitate se arată că „odată cu începerea execuției proiectului, după inspectarea în teren s-a constatat cea mai mare degradare la bazinul mare de înot, în sensul că pardoseala fundului de bazin prezintă fisuri prin care se infiltra apă, fapt ce denotă neetanșeitatea acestuia. De asemenea pereții bazinului au stratul de finisaj desfăcut și desprins pe alocuri, placajul perimetral din gresie conține plăci fisurate și deteriorate , iar bara de prindere de pe marginea bazinului este deteriorată și desprinsă pe alocuri. Totodată se menționează că în acest bazin se va ateriza de pe încă două tobogane ce urmează a se monta în acest sezon, fapt ce determină ca prin proiectul de reabilitare să se realizeze ridicarea cotei fundului bazinului la -1,20 m pe o suprafață ce ocupă mai mult de o treime din suprafața acestuia. Datorită constatării acestor neajunsuri la bazinul mare proiectantul a solicitat o nouă expertiză tehnică, pentru a se rezolva influența apelor asupra structurii pereților și fundului bazinului mare de înot”. 

Astfel, dacă proiectul trece de vot, se vor executa lucrări de reparații la bazinul mare, bazinul termal pentru copii și cel pentru adulți, la bazinul pentru copii și la cel cu valuri.

De asemenea, se vor reface pavajele dalate din zona bazinelor cu refolosirea celor existente și completarea cu dale antiderapante, precum și completări și compactări a stratului suport pentru dale în vederea corectării denivelărilor existente, inclusiv refacerea canalizării pluviale aferente.

În cadrul acestor lucrări se vor reabilita și dușurile exterioare din zona bazinelor, prin montarea de gresie antiderapantă cu rotunjirea  muchiilor.

Potrivit proiectului, reparațiile vor dura 9 luni, iar valoarea totală a investiției se ridică la suma de 3.029.253,91 lei (inclusiv TVA). Finanţarea obiectivului de investiţie se asigură din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad.

 

 

 

 

  1. Da cate reparatii capitale mai fac astia la amaratu ala de strand pustiu? De 14 ani , vara de vara cand incepe sezonul , reparatie capitala…Pffff. Sau reparatie capitala vine de la acumulare de capital?

    Raspunde
  2. acumulare de capital in buzunarele proprii….

    Raspunde
  3. Ceva normal in mirifica noastra urbe. In extrasezon se face liniste deplina, se fac pregatiri intense pentru urmatorul sezon. Toti muncitorii asteapta sa ia startul si cand sezonul incepe si vine populatia sa se recreeze, bineinteles ca incep si ei lucrarile. E si pacat sa mergi la strand si sa nu vezi lucrari de constructie si renovare in plina amploare. Nici o problema, se va termina lucrarea pana spre incheierea sezonului, asa ca toamna, iarna si primavara o sa ne putem plimba linistiti pe acolo sa admiram lucrarile facute de constructori. Odata cu inceperea unui nou sezon, incep noi lucrari. Ca la noi, la nimeni. Ca le nebuni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.