Reprezentanții FotoClubPro Arad, invitați în Maramureș

Reprezentanții FotoClubPro Arad, invitați în Maramureș

Asociaţia FotoClubPro Arad a fost invitată la lucrările Taberei Internaţionale de Creaţie FotoArt 2016, organizată de către Asociaţia Uniunea Huţulilor din România, la Maramureş.

Un număr de 12 artişti plastici şi fotografi din ţară dar şi din Ucraina şi Polonia au participat timp de o săptămână la lucrările taberei ce a avut drept scop promovarea frumuseţilor şi tradiţiilor locale prin ochiul artiştilor. Reprezentanţii  fotoclubului arădean au fost preşedintele Nelu Scripciuc şi Nicolae Hauca.

„A fost o deosebită onoare pentru noi să participăm la acest eveniment, mai ales că am putut surprinde imagini extraordinare, de la frumuseţile peisajului maramureşean şi până la portul popular şi obiceiurile locale maramureşene dar şi ucrainene. Mulţumesc dlui Vasile Popovici, organizatorul evenimentului şi mă bucur că am avut ocazia să participăm şi mai ales că ne întâlnim cu artişti fotografi din alte zone sau ţări”, a precizat Nelu Scripciuc EAAFR, AFIAP, Hon MPC, preşedintele FotoClubPro Arad.

2

Sub organizarea Consiliului Judeţean Maramureş şi a Asociaţiei Uniunea Huţulilor din Maramureş, tabăra aflată anul acesta la a III-a ediţie, s-a dovedit de un real succes.

3

În perioada următoare, organizatorii vor realiza o arhivă online de fotografii, care să contribuie la promovarea şi valorificarea patrimoniului etnografic din comunităţile de pe Valea Ruscovei (Repedea, Ruscova, Poienile de sub Munte), de pe Valea Vişeului, microregiunea Rahiv şi obiectivele turistice de la poalele vârfului Pietrosul Rodnei (Borşa, Lacul Stiol, Cascada Cailor).

4

6

5

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.