RESTRICŢII de circulaţie pe AUTOSTRĂZI şi DRUMURILE NAŢIONALE

RESTRICŢII de circulaţie pe AUTOSTRĂZI şi DRUMURILE NAŢIONALE

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii că pe rețeau de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează județele Arad, Bihor, Timiș, Satu Mare şi Caraș Severin a fost instituită pentru ziua de astăzi, 15 august 2015, o nouă restricție de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 12 – 20, din cauza emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a codului portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat. Mâine, duminică, 16 august 2015, restricţia vizează judeţele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Astfel, a fost interzisă temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate din zonele mai sus menţionate, cu excepţia:

transporturilor de persoane;

transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;

vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

transporturi funerare;

transporturi poştale;

transporturi de echipamente de prim ajutor;

transporturi pentru distribuire de carburanţi;

transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

transporturi pentru tractări vehicule avariate;

transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

transporturi apă îmbuteliată;

transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.