RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE pe mai multe drumuri din țară

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE pe mai multe drumuri din țară

Sunt restricții de circulație pe mai multe drumuri din țară. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

Cu toate acestea, până în data de 15 septembrie 2016, din cauza unor lucrări de reabilitare, DN66 Bumbești-Jiu — Petroșani se închide pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 și 126, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 — 18.00.Va fi permisă circulația autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens, și circulația autovehiculelor cu regim prioritar (menționate în OUG nr. 195/ 2002, art. 32, alin. 2, literele a și b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență.

În județul Buzău, pe DN10 Brașov — Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparație a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/ h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

DN7 C (Transfăgărășan) a fost redeschis pe sectorul cuprins între kilometri 104+000 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, județul Sibiu). Pe acest tronson este interzisă circulația pe timpul nopții, în intervalul orar 21.00 — 7.00, iar până în data de 30 septembrie 2016 este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83 (pe tronsonul Căpățânenii-Ungureni — Piscu Negru), pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.

DN 67C (Transalpina) a fost redeschis între kilometri 34+800 (Rânca, județul Gorj) și 59+800 (Obârșia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/ h. Este instituită și restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe autostrada A1 Orăștie — Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 — km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Pe  DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometri 23 și 27).

Restricție de tonaj există și pe DN39, în județul Constanța, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare, iar cele sub această masă pe benzile centrale ale podului (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România).

Potrivit Secției Regionale de Poliție Transporturi Feroviare Brașov, în vederea efectuării legăturii liniei secundare 208 Sibiu — Copșa Mică cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se efectuează lucrări de reparații și modernizare la infrastructură feroviară iar din această cauză, între stațiile de cale ferată Șeica Mare și Copșa Mică (județul Sibiu), traficul feroviar va fi întrerupt. Circulația trenurilor se va desfășura normal, cu transbordarea auto a călătorilor între stațiile de cale ferată menționate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.