Rețeaua Solidarității a fost reactivată pentru a ajuta arădenii care se confruntă cu sărăcia

Rețeaua Solidarității a fost reactivată pentru a ajuta arădenii care se confruntă cu sărăcia

Autoritățile arădene anunță că a fost reactivată Rețeaua Solidarității.

Rețeaua Solidarității este o structură creată anul trecut de autoritățile locale și organizații civice, care a ajutat persoanele vulnerabile și cele aflate în izolare. Coordonatorul Rețelei Solidarității a fost Sergiu Bîlcea, anul trecut vicepreședinte al Consiliului Județean, acum deputat. Acesta a lansat un nou apel pentru reactivarea Rețelei Solidarității, începând cu 25 octombrie, cu scopul de a crea o rețea de sprijin pentru arădenii aflați în dificultate. La conferința de presă în care a fost anunțată relansarea Rețelei Solidarității au participat deputatul Sergiu Bîlcea, Ioana Hădărean de la Asociația Rubio Pro Copilărie Pro Viață, viceprimarul Aradului Lazăr Faur și vicepreședintele Consiliului Județean Arad Ionel Bulbuc.

„Aradul și arădenii traversează o perioadă dificilă, marcată de pandemie și probleme sociale care afectează numeroase categorii sociale vulnerabile. La fel ca anul trecut, este un moment greu care afectează numeroase familii. Am lansat un apel pentru reactivarea Rețelei Solidarității, pentru că vrem să ne implicăm și să ajutăm. Le mulțumesc tuturor celor care pun umărul alături de noi. Vom avea discuții cu oameni care pot să doneze, vom avea ca parteneri societatea civilă și Biserica. Vom aduna alimente de bază și vom avea un număr de telefon la care pot apela cei care așteaptă sprijin și vom redeschide depozitul de la Casa Sindicatelor. Acum avem nevoie de empatie, de o mână de ajutor, de solidaritate. În ultimele zile am primit și cereri de ajutor, dar și oferta de a dărui din partea celor vor să fie alături de oamenii care suferă. Rețeaua Solidarității dorește să ajute dar și să fie un exemplu”, a declarat Sergiu Bîlcea.

„Vorbim de zile dificile, de oameni în nevoie, de solidaritate. În prima etapă ne referim la municipiul Arad, dar cred că putem extinde Rețeaua Solidarității și în județ, așa cum a funcționat și anul trecut. Am să vorbesc cu ONG-urile cu care sunt în contact și am să le rog să se ralieze demersului nostru. Îmi propun să fiu un ambasador al Rețelei Solidarității și să vorbesc cu fiecare om, pentru că fiecare om poate să ajute. Scopul este să ajutăm semeni, într-o toamnă grea”, a adăugat vicepreședintele CJA Ionel Bulbuc.

„Rețeaua Solidarității este rețeaua omeniei, când oamenii au nevoie de ajutor în mod firesc se ajută unii pe ceilalți. Asta facem noi acum! Vă spun foarte simplu: toți cei care puteți să ajutați, veniți alături de noi! Toți cei care aveți nevoie de ajutor, apelați la noi! Suntem aici cu sufletul deschis într-un moment greu prin care trebuie să trecem împreună”, a precizat viceprimarul Lazăr Faur.

Solicitările primite vor fi triate în funcție de situația socială a celor care apelează la sprijin și în funcție de resursele disponibile. Arădenii aflați în dificultate pot solicita ajutorul Rețelei Solidarității începând de luni 25 octombrie la numărul de telefon 0750848432, între orele 10 – 18.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.