Supa de tăiței: carne de pui, ceapă, morcovi, rădăcină de pătrunjel, sare, vegeta, ulei, tăiței și pătrunjel verde.
Mod de preparare: Două, trei pulpe sau piept de pui. Carnea se spală bine și se pune într-o oală cu apă rece la foc mic. Se ia spuma în timp ce fierbe apoi se adaugă zarzavaturile. După ce au fiert, carnea și zarzavaturile se strecoară și se adaugă tăițeii. Înainte cu două, trei minute de a fi fierți tăițeii se pune pătrunjelul verde tăiat mărunt.
Grătar mixt carne, cartofi natur cu unt si pătrunjel (150 g. porc, 150 g. vită, 150 g. piept pui)
Mod de preparare: se pune grătarul la încins cu puțin ulei. Când grătarul este încins foarte bine se pune carnea care se condimentează cu sare si piper. Carnea se întoarce pe o parte si pe alta.
Cartofi natur cu unt: 1 kg cartofi roșii, o legătură de pătrunjel, jumătate pachet unt, sare.
Cartofii se spală si se fierb in coajă, 30 – 40 minute. Este indicat să fie de aceeași mărime și să se pună sare în apă pentru un gust mai bun. Când sunt fierți se clătesc în apă rece si apoi se lasă la răcit cinci minute. Se curăță de coajă, se taie cuburi. Untul se topește într-o tigaie apoi se adaugă cartofii cuburi până când fac o crustă la exterior. Se pun pe un platou peste care se adaugă pătrunjelul verde tăiat mărunt.
Se recomandă vin alb demisec.
Bucătar: Bogdan Beniamin, Casa Românească
Poftă bună!
Rubrică realizată cu sprijinul Helvetica Milk-Pecica
Foto: Andrei Nicoară
Felicitări pentru rubrică! Delicios.Aștept cu nerăbdare să -mi încântați papilele gustative cu o rețetă din preparat de pește.
Buna Alexandra,
Fii pe faza sambata. o sa ai retata preparatului solicitat.
Multumim pentru aprecieri.
ar fi ok sa ne spuneti cum se face laptele de pasare.
hey!
vom face tot posibilu ca in acest weekend sa iti oferim reteta solicitata.
toate cele bune!