RETIM continuă să colecteze deșeurile și lansează un apel la responsabilitate socială

RETIM continuă să colecteze deșeurile și lansează un apel la responsabilitate socială

În contextul starii de ugență din România, compania RETIM Ecologic Service SA continuă activitatea în mod obişnuit şi luând toate măsurile posibile pentru protejarea sănătăţii angajaţilor săi, asigurând astfel continuitatea serviciilor de colectare a deşeurilor menajere din judeţul Arad.

Echipele de colectare RETIM depun eforturi deosebite pentru a asigura respectarea orarelor obişnuite de colectare a deşeurilor şi, astfel, programele şi orarele de colectare rămân, deocamdată, neschimbate.

Deşi s-au luat măsuri de siguranţă pentru protejarea echipajelor, acestea sunt expuse zilnic riscului de îmbolnăvire. Compania RETIM face un apel către cetăţeni să nu le expună la pericole prin contact direct sau prin nerespectarea măsurilor de igiena şi de colectare separata.

RETIM doreste pe această cale să reamintească clienţilor că în afara de a fi o obligație legală, colectarea separata a deşeurilor şi depozitarea acestora numai în recipientele desemnate este în aceste zile şi o dovadă de responsabilitate, solidaritate şi spirit civic.

Deşeurile reciclabile se vor separa de cele reziduale şi se vor depozita numai în recipientele aferente astfel:

– deşeurile/ambalajele reciclabile din hartie şi carton, plastic şi metal în pubela sau sacul galben (în lipsa sacului galben se acceptă în aceasta perioadă orice sac transparent, care va fi ridicat doar dacă conţine numai deşeuri reciclabile)

– ambalajele de sticlă în containerele verzi

– deşeurile reziduale în pubela neagră

– deşeurile biodegradabile în pubela maro (numai la case).

Este esenţial în această perioadă ca asociaţiile de proprietari să gestioneze corect volumul de deşeuri şi să nu depoziteze cantităţi în afara recipientelor. Dorim să protejam echipele RETIM prin evitarea colectării unor deşeuri ce nu sunt depozitate în recipiente, pentru a evita riscurile suplimentare ce le-ar presupune încărcarea manuală a deşeurilor. Orice contact suplimentar pune în pericol sănătatea echipajelor şi posibilitatea RETIM de a continua serviciul de colectare fără întreruperi.

De asemenea, în această perioadă este foarte importantă renunţarea la manipularea banilor cash. RETIM a pus la dispoziţia clienţilor posibilitatea solicitării facturii în format electronic şi a plăţii online a facturilor. Acestea sunt disponibile pe website-ul RETIM in sectiunea Contul meu si E-factura (https://retim.ro/contul-meu/, https://retim.ro/efactura/). Facturile se mai pot plăti simplu si atunci cand se fac cumpărăturile esentiale la supermarket-urile sau magazinele care au puncte PayPoint sau Payzone.

Plata la timp a facturilor pentru serviciile de salubrizare este imperativă şi necesară pentru continuitatea serviciului.

„Monitorizăm îndeaproape evoluția situației și schimbările care apar din partea autorităților statului. Este posibil să implementăm noi procese sau modalități de lucru pe măsură ce vor fi necesare. Dorim să vă protejăm pe dumneavoastră și pe cei apropiați si va rugam sa ne protejati si dumneavoastra pe noi prin separarea corectă a deşeurilor şi prin depozitarea acestora numai în recipiente. Avem situaţii, în special în zona de blocuri, în care angajaţii noştri trebuie să colecteze deşeurile manual, de lângă pubele, de lângă containere sau de pe asfalt. Aceasta activitate îi expunde şi mai mult la riscul de contaminare: solicităm sprijinul dumneavoastră, al cetăţenilor, rugându-vă insistent să depuneţi deşeurile doar în recipiente”, a declarat Dan Pascu, Director General Marketing Economic al RETIM .

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.  În plus,  operatorii serviciului nostru de call-center vă stau la dispozitie la numărul +40 374 885 692 de luni până vineri între orele 7 și 19.


 

  1. […] remarcat, că echipele de colectare ale RETIM depun eforturi deosebite pentru a asigura respectarea orarelor obişnuite de colectare a deşeurilor şi, astfel, programele […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.