Revine IARNA: Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ

Revine IARNA: Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o nouă informare de ploi, ninsori și vânt puternic, iar totul va începe astăzi, în jurul orei 13.

În intervalul 10 – 12 martie, ora 22, în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat, mai ales în zona montană, 25…30 l/mp.

La munte, la început vor fi precipitații mixte, iar începând de sâmbătă (11 martie) vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu rafale de peste 60…70 km/h, spulberând zăpada.

Sâmbătă, valorile termice se vor menține apropiate de normele perioadei, cu maxime, în general, între 5-6 în depresiuni şi în nordul Moldovei și 12 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va avea înnorări accentuate, cu ceva şanse de soare doar în vestul și nord-vestul țării. Vor fi precipitații pe arii extinse în sud-vest și nord-est, local în sud-est și izolat în rest.

Duminică înnorările vor persista și local va mai ploua în sudul, estul și parțial în centrul țării. În estul Transilvaniei și in zona deluroasă din nordul Moldovei, vor fi precipitații mixte iar la munte vor predomina ninsorile. In restul ţării, înnorările vor fi temporare. Vântul va avea unele intensificări în est, la munte și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 – 5 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei și 11 grade in vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.