Prestigioasa revistă lunară a Casei Româno-Chineze din România a consacrat două pagini activității prodigioase a filialei arădene a Casei. Pe spații ample sunt relatate proiectele pe termen scurt programate în parteneriat cu administrația locală, respectiv Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean. Informațiile au fost date publicității de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad.
Un interes deosebit îl suscită proiectele editoriale. Traducerea unui volum de versuri al titratului poet și editor arădean Ioan Matiuț, laureat al unora dintre cele mai prestigoase concursuri naționale de poezie, reprezintă un reper important al colaborării culturale româno-chineze. Pe de altă parte, redacția insistă pe inițiativa editării în limba chineză a Monografiei Municipiului Arad, editată de Editura Mirador în limbi de largă circulație internațională. Aradul devine astfel primul oraș din România care oferă opiniei publice chineze o privire de ansamblu asupra patrimoniului său construit, în limba chineză!
„Sunt proiecte importante, care demonstrează respectul nostru față de partenerii din China, dar și recunoașterea de către comunitatea arădeană a oportunităților de colaborare cu cea mai mare putere mondială. Noi construim punți între cele două națiuni, prin pârghiile generoase ale culturii. Salut, în același timp, deschiderea autorităților locale arădene, parteneri cu care colaborăm îndeaproape în proiectele noastre. Îmi doresc ca Aradul să aibă deschidere internațională și mai ales să fie un punct de reper pe harta europeană a investițiilor chinezești, fie că vorbim despre cultură sau lucrări publice”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad.
Revista relatează și vizita oficială în China a jurnalistului arădean Andrei Ando, invitat al Ambasadei Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect internațional de prezentare a Noului Drum al Mătăsii și al programului „un drum, o centură”.
Casa Româno-Chineză Arad este una dintre cele mai active la nivel național. Ea se bucură de o reală apreciere a comunității locale, a intelectualilor arădeni și este considerată un partener constructiv de dialog al administrației publice locale.
Lasă un comentariu