Reviste de specialitate din domeniul dreptului, donate bibliotecii Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG Arad

Reviste de specialitate din domeniul dreptului, donate bibliotecii Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG Arad

Mai multe reviste de specialitate din domeniul dreptului au fost donate bibliotecii Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG Arad.

Lect. univ. dr. Laviniu Uşvat, cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad, a donat, zilele trecute, mai multe reviste şi volume de specialitate din domeniul juridic Bibliotecii Facultăţii de Ştiinţe Juridice.

„Am considerat oportună donarea acestor reviste Bibliotecii Facultăţii de Drept. Este vorba de prestigioasele reviste de specialitate, respectiv revista «Dreptul» şi «Revista de Drept de Penal». Acestea cuprind articole, studii de specialitate, interpretări doctrinare şi jurisprudenţă, fiind utile și chiar necesare pentru realizarea materialelor ştiinţifice pe parcursul anilor de studiu. Mă refer la munca studenţilor și masteranzilor, care au obligaţia de a întocmi referate la diverse discipline, pe parcursul celor patru ani de studiu, la lucrările de licenţă, care se realizează la finalul anilor de studiu și la lucrările de disertaţie, care se susţin cu ocazia finalizării masteratului. Or, aceste reviste reprezintă o sursă bibliografică importantă pentru realizarea acestor studii de către studenți şi masteranzi”, a precizat lect. univ. dr. Laviniu Uşvat (foto).

Biblioteca Facultăţii de Ştiinţe juridice, secţia de împrumut la domiciliu, conţine periodice (61 de titluri) şi sala de lectură cu o bibliografie de specialitate (peste 2200 de titluri catalogate în TINLIB).

Facultatea de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiş” este prima Facultate de Drept privată din România, înființată în anul 1990, a cărei acreditare definitivă a fost confirmată prin lege de Parlamentul României, în lună martie 2002.

Oferta educațională a facultății cuprinde nivelul de Licență, cu durata de 4 ani și cel de Masterat, în domeniile Instituții de drept civil și procesual civil – 3 semestre și Instituții de drept penal și procesual penal – 3 semestre. De asemenea, facultatea asigură programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă, pentru cunoașterea și aprofundarea noilor coduri ale României.

Parteneriatele încheiate între Facultatea de Ştiinţe Juridice şi cabinetele de avocatură, notariat, mediere, executori judecătoreşti, instanţe dar şi alte instituţii publice, precum Prefectura Arad, IPJ, CJA, sau Consilii locale, oferă posibilităţi multiple studenţilor, prin practică în diferite domenii specifice.

Absolvenții Facultății de Științe Juridice pot ocupa importante funcţii publice, dintre care amintim: judecători, procurori, avocați, notari, auxiliari în magistratură – asistenți judiciari, executori judecătorești, grefieri, consilieri juridici la societăți comerciale, regii autonome, sau companii naționale, funcționari în administrația publică centrală și locală, experți pe lângă instituții guvernamentale sau nonguvernamentale, lucrători în inspectorate ale poliției și ale serviciilor de securitate, sau orice alt loc de muncă ce necesită pregătire juridică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.