REVOLTĂ în rândul azilanților: Au fost OBLIGAȚI să poarte brățări colorate DACĂ vor să primească mâncare

REVOLTĂ în rândul azilanților: Au fost OBLIGAȚI să poarte brățări colorate DACĂ vor să primească mâncare

O nouă inițiativă controversată a unei firme din Cardiff (Țara Galilor), care furnizează hrană pentru azilanții sosiți aici, a pus pe jar autoritățile.

Reprezentanții firmei au impus ca azilanții găzduiţi de Clearsprings Ready Homes, o firmă privată contractată de Ministerul de Interne să poarte tot timpul brăţări colorate, altfel nu primesc hrană. Brăţările le dau acces azilanţilor care nu muncesc şi nu primesc bani la trei mese pe zi.

„Când mergi pe stradă toţi localnicii care văd această brăţară colorată ştiu cine suntem şi unde locuim. Am încercat mereu să o ascund ca să nu o vadă oamenii”, a povestit Maher, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a locuit recent la Lynx House și care a obținut în cele din urmă statutul de refugiat.

bratari colorate azilanti

„Brăţara este discriminare, pur şi simplu. Nu ai braţara nu primeşti mâncare. Suntem făcuţi să ne simţit ca oameni de categoria a doua. Oamenii din Lynx House sunt înspăimântaţi să se întâlnească cu oameni noi, pentru că le vor observa braţările şi le vor provoca probleme”, a explicat Mogdad Abdeen, în vârstă de 24 de ani, un activist pentru drepturile omului din Sudan.

Iniţiativa din Cardiff vine după o alta la fel de controversată, cea a „uşilor roşii” din Middlesbrough. Aici, azilanţii s-au plâns că locuinţele lor sunt ţinta abuzurilor după ce oamenii au realizat că uşile lor sunt vopsite în roşu de firma care îi găzduieşte.

 

Sursa: bbc.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.