REVOLTĂ la Pecica, împotriva ENEL. Primarul propune trecerea la un ALT FURNIZOR!

REVOLTĂ la Pecica, împotriva ENEL. Primarul propune trecerea la un ALT FURNIZOR!

Locuitorii din Pecica, cel mai mare oraş din judeţul Arad, au parte de un sentiment de deja vu foarte neplăcut, cauzat de serviciile proaste ale companiei furnizoare de energie electrică ENEL, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Oraşului Pecica.

În toamna anului 2009 Pecica s-a confruntat cu întreruperi repetate ale curentului electric, problemă care s-a datorat vechimii reţelei, precum şi altor factori externi.

Ca urmare a discuţiilor dintre administraţia locală şi reprezentanţii companiei, în oraş a fost pus în aplicare un plan de investiţie (foto), finalizat până la mijlocului anului 2012.

În urma modernizării problemele au dispărut, până în prima parte a acestui an, când pecicanii au început să fie deranjaţi, din nou, de întreruperile de curent.

Apogeul a fost atins în cursul acestei luni, când aproape zilnic s-au semnalat probleme, în mai multe cartiere ale oraşului. Întreruperile zilnice scurte, de câteva zeci de secunde sau minute, au devenit o obişnuinţă, spre disperarea pecicanilor care se tem să nu le fie stricate aparatele electrocasnice. De altfel, unii locuitori ai oraşului au înregistrat deja pagube din această cauză.

Agenţii economici sunt, de asemenea, revoltaţi, iar Primăria Oraşului Pecica şi instituţiile locale nu pot desfăşura programul normal cu publicul atunci când se produc pene de curent.

În Drumul Turnului, de exemplu, în cursul zilei de miercuri (22.10.2014) locuitorii au stat fără curent electric timp de mai multe ore iar seara toată zona centrală a rămas în beznă timp de două ore, între 20,30 şi 22,30. Ca efect, pecicanii care au termotecă au fost nevoiţi să stea nu doar în întuneric, ci şi în frig.

Sutele de reclamaţii care au curs în ultimele săptămâni au primit acelaşi răspuns: „s-a produs o defecţiune, lucrăm la remediere”, dar a doua zi problema reapărea.

Primarul Petru Antal se declară revoltat de tratamentul celor de la ENEL şi propune, cel puţin în ceea ce priveşte administraţia publică, trecerea la un alt furnizor de energie electrică.

„Am primit deja patru oferte de la alţi furnizori şi luăm în calcul la modul serios această posibilitate. Am crezut că modernizarea reţelei ne va scuti de întreruperile de curent, dar se pare că lucrările nu au fost făcute cum trebuie, sau este nevoie de noi investiţii. Nu se poate ca un întreg oraş să fie blocat, zi de zi, din cauza unei companii”, spune primarul oraşului Pecica.

Edilul îi îndeamnă pe pecicani să facă la fel, întrucât piaţa de gaze naturale şi energie electrică a fost liberalizată şi consumatorii au dreptul să îşi aleagă furnizorul.

Administraţia locală vrea să sesizeze Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

  1. la un alt furnizor adicala Pop? iar faceti afaceri gasca portocalie?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.