Rezultate NOTABILE pentru elevii Liceului Teoretic SEBIȘ la concursul regional de dezbateri EDUCATIVE

Rezultate NOTABILE pentru elevii Liceului Teoretic SEBIȘ la concursul regional de dezbateri EDUCATIVE

Centrul de Agrement Căciulata, aparținând  Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, a fost, în perioada 22.08.2016 – 26.08.2016,  gazda  unei ample acțiuni de tineret, la care au participat 45 de tineri și 8 profesori însoțitori, și 3 tineri  voluntari din județele: Vâlcea(Liceul „Constantin Brâncoveanu”-Horezu, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Colrgiul Naţional de Informatcă „Matei Basarab”), Dolj(Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” Craiova), Olt(Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina), Mehedinți(Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” Drobeta-Turnu Severin), și Arad(Liceul Teoretic Sebiş). Este vorba de „Concursul Regional de Dezbateri Educative” organizat de către Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică – ARDOR Oltenia  prin finanțarea proiectului de către DJST Vâlcea, DJST Dolj, DJST Olt, și DJST Arad.

Concursul, aflat la a III-a ediție, oferă  membrilor cluburilor de dezbateri din regiune sau a tinerilor interesați de această activitate de formare și dezvoltare individuală în scopul susținerii unui discurs tematic argumentat, posibilitatea participării la o competiție, unde să își verifice aptitudinile și să își perfecționeze tehnica de argumentare.

Concursul intitulat „OLTENIA DEBATE COUNTRY” a cuprins două secțiuni:

1. Concursul pe echipe, unde s-au impus, în urma a șase runde de dezbateri tinerii din județul Vâlcea: Raluca Cotoi, Petru Cioinică și Gabriel Popescu, coordonați de doamna profesor Maria Cioinică, de la Liceul „C. Brâncoveanu” – Horezu.

Premiul al II-lea a revenit echipei de la Liceul Teoretic Sebiș din județul Arad: Ashley Hurrelbrink, Alexandru Dărău și Narcisa Suciu, coordonați de către domnul  profesor Silviu Sgârcea, iar premiul al III-lea a fost ocupat de două echipe, una formată din : Alice Pîrvulescu de la  de la C.N.I. „Matei Basarab, respectiv Alexandru Micioi și Violeta Cotoi de la Liceul „Constantin Brâncoveanu” – Horezu, ; coordonați de către profesorii Constantin Cioinică și Maria Cioinică; iar cealaltă formată din Denisa Uscatu de la Liceul „Constantin Brâncoveanu” – Horezu, respectiv Diana Marcu și Aurelian Gherghina de la C. N. „Ion Minulescu” – Slatina, coordonați de doamna profesor Otilia Sterie si Maria Cioinică.

2. Concursul individual al vorbitorilor, în care marele premiu a fost trofeul „ARGUMENTAI BINE”, trofeu care a fost cucerit pentru prima oara de către doi vorbitori, Victoria Deliu de la C.N. „Frații Buzești”, respectiv Petruț Ciuică de la Liceul Teoretic „T. Arghezi” din Craiova,. Au urmat: Premiul al II-lea:  Alexandru Dărău de la  Liceul Teoretic Sebiș; Premiul al treilea : Andrei Băiaș de la .C N. „Ion Minulescu” și Narcisa Suciu de la Liceul Teoretic Sebiș.

Activitatea a avut o agendă echilibrată, activitățile fiind atât formative cât și distractive.  Partea formativă a cuprins activități de formare în comunicare (interpersonală, în echipă și discurs public) și o dezbatere demonstrativă de tip WS susținută de trainerii ARDOR Oltenia.

Partea distractivă a cuprins jocuri sportive (fotbal și tenis), seară de karaoke, concurs de miss – mister.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.