Rezultatele obținute și obiectivele turistice vizitate de ELEVII participanți la OLIMPIADA NAȚIONALĂ de Educație Tehnologică desfășurată la Arad (GALERIE FOTO+VIDEO)

Rezultatele obținute și obiectivele turistice vizitate de ELEVII participanți la OLIMPIADA NAȚIONALĂ de Educație Tehnologică desfășurată la Arad (GALERIE FOTO+VIDEO)

Aradul a găzduit olimpiada națională de Educație Tehnologică, ajunsă la cea de-a XVI-a ediție.

Probele scrise și practice s-au desfășurat în perioada 24-27 Aprilie, la această competiție participând un număr de 270 de elevi, profesori însoțitori și membri ai comisiei centrale.

Miercuri, 26 aprilie 2016, elevii și profesorii însoțitori, profitând de ziua liberă dintre proba scrisă și cea practică, și-au mai atenuat emoțiile vizitând două obiective turistice de referință ale județului Arad: mănăstirea franciscană  „Maria Radna” din Lipova și Muzeul Tramvaiului de la Ghioroc.

Olimpicii au fost întâmpinați la mănăstire cu un mini-concert de orgă, dar și cu un mesaj de bun venit din partea ghidului turistic intern, Francisc Boda, care le-a relatat celor prezenți povestea icoanei miraculoase a Maicii Domnului, tipărită pe hârtie, care a fost oferită fraţilor franciscani din Radna în anul 1668. Icoana s-a păstrat din vechea biserică distrusă în urma atacurilor trupelor otomane, din anul 1695, dar în mod miraculos, icoana tipărită pe hârtie nu a ars, fiind găsită mai apoi de credincioşi printre resturile carbonizate. Puterea sa făcătoare de minuni a ajuns rapid la urechile enoriaşilor.

În ceea ce privește rezultatele obținute de elevi, puteți consulta mai jos clasamentul detaliat și complet:

ON ED TEHNOLOGICA_rezultate FINALE (1)

Click mai jos pentru a vizualiza obiectivele vizitate de olimpici:

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.