Rezultatul a 50 DE ANI de creație, la Muzeul de Artă Arad! Expoziția artistei Zoe Eisele Szücs reunește lucrări de pictură și, ÎN PREMIERĂ, de grafică

Rezultatul a 50 DE ANI de creație, la Muzeul de Artă Arad! Expoziția artistei Zoe Eisele Szücs reunește lucrări de pictură și, ÎN PREMIERĂ, de grafică

Complexul Muzeal Arad – Muzeul de Artă, organizează în perioada 14 noiembrie – 07 decembrie 2017, în sala Ovidiu Maitec, expoziția de pictură semnată de artista arădeană Zoe Eisele SZÜCS.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 noiembrie 2017, orele 18.00, la Muzeul de Artă Arad în sala Ovidiu Maitec (strada  Gh. Popa de Teiuș 2-4, et. 2).

Evenimentul va fi prezentat de Adriana Pantazi, istoric la Complexul Muzeal Arad și de Fekete Károly de la Asociația „Kölcsey” Arad.

Suprapusă de atributul retrospectivei, expoziția artistei Zoe Eisele Szücs reunește lucrări de pictură și, în premieră, de grafică, rezultatul a cincizeci de ani de creație.

„Personajele – imaginare sau reale, misterioase, fragile, inocente, în special portrete de femei, care pot fi mame, soții, fiice, amante, vrăjitoare, madone sau îngeri – reprezintă «firul roșu» din pictura lui Zoe Eisele Szücs. Modelate în primul rând din culoare, unde lumina și umbrele au rol potențator, aceste compoziții sunt expresii ale mirării, bucuriei, umilinței, ale suferinței. Peisajul este un subiect complementar creației. Zoe Eisele Szücs nu este o plein-air-istă, peisajele sale sunt captate în natură, iar mai apoi prelucrate în laborator. Și aici este important raportul dintre gol și plin, culoarea așternută într-o ordine prestabilită. Trimiterea la natură este doar un pretext  din care mai apoi dezvoltă un scenariu criptat cu simboluri. Respectul pentru culoare, transformat de-a lungul anilor în măestrie, puterea de a încărca materia (picturală) cu simbolul irumpt din sentiment sunt trăsăturile care o individualizează pe Zoe Eisele Szücs în arta contemporană”, declară Adriana Pantazi/ Complexul Muzeal Arad.

Zoe Eisele Szücs a absolvit în anul 1973 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la clasa profesorului Corneliu Baba. Din 1974 pînă în 1997 a fost pictor scenograf la Teatrul de Marionete din Arad, perioadă urmată de patru ani de profesorat la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”.

A participat la numeroase expoziții colective și saloane naționale organizate de Uniunea Artiștilor Plastici / Filiala Arad.

Expoziții personale: Arad (1974, 1977, 1980, 1989, 1997, 2004), Timișoara (2008), București (2015), Saarbrücken (1990), Ascona (1992), Tore del Benaco (1999), Páty (2000), Cochen See (2001), Szeged (2008), Budapesta (2017).

Expoziţia este deschisă publicului arădean, până în data de 07 decembrie, program de vizitare: Marți-Duminică, 09.00-17.00, Luni – închis. Evenimentul este  realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.