Rodica Tălmaciu a primit Ordinul de Onoare în Aur pentru merite aduse Republicii Austria

Rodica Tălmaciu a primit Ordinul de Onoare în Aur pentru merite aduse Republicii Austria

Rodica Tălmaciu, fostul director al Filarmonicii de Stat din Arad, a primit din partea lui Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei la Bucureşti, Ordinul de Onoare în Aur pentru merite aduse Republicii Austria. Decernarea ordinului a avut loc la Ambasada Austriei din Bucureşti, în cadrul unui eveniment la care a fost invitat şi la care a participat şi Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În discursul rostit cu această ocazie, Rodica Tălmaciu a amintit sprijinul generos venit din partea Consiliului Judeţean Arad pe parcursul timpului şi, în mod special, în ceea ce priveşte parteneriatul pentru realizarea Zilelor Culturii Austriece la Arad.

„În România, nu există mulţi politicieni care sprijină cultura şi care înţeleg importanţa contribuţiei acestui sprijin pentru dezvoltarea societăţii româneşti contemporane orientată spre viitor. Judeţul Arad are norocul să fie, astăzi, condus de către o personalitate care respectă moştenirea multi-culturală a acestei regiuni şi contribuie la dezvoltarea unei vieţi culturale adaptate la cerinţele actuale la nivel european şi internaţional. În acest context multi-cultural benefic, marcat în istoria sa de tradiţia austriacă, am reuşit şi sper să reuşim şi în viitor să dezvoltăm proiectele noastre culturale bilaterale româno-austriece. Vă rog să îmi permiteţi în acest sens să mulţumesc personal domnului preşedinte al CJA, Nicolae Ioţcu, care astăzi ne onorează cu prezenţa”, a spus Rodica Tălmaciu în faţa oficialilor austrieci şi a personalităţilor prezente la ceremonie.

  1. Tovarasa Muresan azi doamna TALMACIU secretar de partid al repuplici socialiste romania primeste rasplata de la ambasada AUSTRIEI este RUSINOS

    Raspunde
  2. si doamna pcrista vorbeste de cultura ea decimind si farmitind cu manutele ei si de catre regimului falca insusi CULTURA si in speta cea mai prestigioasa Filarmonica cu o acustica ce pot face invidiosi multe instituti similare din Europa .azi doamna ciripitor al securitati preda lectii de morala CRESTINA.cui???!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.