Român HULIT în Marea Britanie, după ce a trecut cu tirul peste o bătrânică

Român HULIT în Marea Britanie, după ce a trecut cu tirul peste o bătrânică

Activiştii pentru siguranţa rutieră din Marea Britanie au luat atitudine după ce un camionagiu român care a lovit o pensionară a scăpat numai cu o amendă de 73 de lire sterline şi 6 puncte de penalizare.

Marcel Georgescu, în vârstă de 43 de ani a intrat în Marea Britanie pe 29 august, conducând un tir echipat pentru condus pe stânga. Românul se îndrepta spre Southend, unde trebuia sa descarce. La ora 13.00, întorcea pe un drum lateral apropiat cimitirului local, când a lovit-o pe Rose Lethbridge, de 77 de ani, care traversa strada. Femeia, care se deplasează doar cu cadrul de mers, a suferit răni atât de grave încât chirurgii au fost nevoiţi să-i amputeze unul dintre braţe. La două săptămâni după accident, pensionara se află tot în spital, unde este tratată pentru mai multe coaste rupte şi un plămân perforat. Procurorii spun că şoferul nu a văzut-o pe femeie când a răsturnat-o.

„Ea a rămas sub maşină mai mult timp, dar el nu a oprit. A dat cu spatele, susţin procurorii.

Activiştii au reacţionat cu mânie după ce românul a primit doar o amendă şi şase puncte de penalizare. Ei sunt de părere că drama bătrânei este mai mult decât din neglijenţă din partea şoferului român. „Trebuie să renunţăm la diferenţa dintre ‘neglijenţă’ şi ‘condus periculos’ şi toţi şoferii care rănesc şi omoară să primească aceeaşi acuzaţie. În acest fel, judecătorii vor putea da sentinţe grele cu închisoarea”.

Românul conduce maşini mari de 24 de ani şi nu are antecedente. La tribunal acesta a arătat că regretă incidentul şi înţelege consecinţele tragice ale felului în care a condus în acea zi.

Amenda primită de camionagiu urmează să fie achitată de angajatorul său, o firmă din România, care are o filială în Tilbury, Essex.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.