România ar putea reintroduce STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU. Alte ţări NATO au făcut-o deja!

România ar putea reintroduce STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU. Alte ţări NATO au făcut-o deja!

În condiţiile în care mai multe ţări situate în flacul estic al NATO au trecut la stagiul militar obligatoriu, autorităţile române se feresc să spună dacă intenţionează să procedeze la fel ca, de exemplu, Letonia, Lituania sau Norvegia (unde armata a devenit obligatorie inclusiv pentru femei).
Aflat vineri al Sibiu, Mircea Duşa, ministrul Apărării, a evitat să răspundă tranşant la întrebarea legată de introducerea stagiului militar obligatoriu în România. Ministrul s-a limitat să vorbească doar despre legea rezervistului militar şi despre necesitatea ca actul normativ să treacă rapid prin Parlament.
Iniţial, serviciul militar ar putea să fie reintrodus pe bază de voluntariat, Mircea Duşa cerându-le parlamentarilor să treacă rapid legea prin care armata va putea pregăti voluntari.
Rezerviştii voluntari vor fi oamenii pe care armata se va baza în cazul în care se declară stare de mobilizare, de asediu sau de război. Cei care vor să aibă acest statut trebuie să participe necondiţionat la misiuni interne şi externe, să anunţe unitatea militară dacă părăsesc domiciliul pentru mai mult de 48 de ore şi să păstreze cu stricteţe secretul militar. Pentru perioadele în care participă la misiuni, militarii vor fi remuneraţi, li se vor plăti asigurările sociale şi de sănătate, vor încasa primă de fidelitate şi vor primi drepturi de echipare şi de hrană. De asemenea, rezerviştii voluntari vor putea fi selectaţi cu prioritate în cazul în care vor dori să intre în rândul cadrelor militare active.

Sursa: Realitatea TV

  1. incepti sa inrolati toata clasa politica , matronii , oamenii de afaceri , baietii desteptii , corporatiile , bancherii , spagarii la razboi – dar sa va macelariti pe marte – nu aici pe pamant jigodii inumane .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.