România, după 15 iulie: STARE de ALERTĂ și CARANTINARE pe REGIUNI

România, după 15 iulie: STARE de ALERTĂ și CARANTINARE pe REGIUNI

Autoritățile vor prelungi starea de alertă și după 15 iulie, urmând ca măsurile de carantinare să fie luate pentru anumite localități sau regiuni.

Informația a fost făcută publică de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la B1 TV.

„Noi suntem pregătiți, pentru 14 zile, să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă. Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a declarat că în acest moment este vizată instaurarea carantinei la nivel local sau regional.

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie … (vectori de răspândire a bolii – n.r.)”, a declarat Nelu Tătaru la B1 TV.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.