România e în DOLIU NAŢIONAL! Ce obligaţii au instituţiile publice dar nu numai

România e în DOLIU NAŢIONAL! Ce obligaţii au instituţiile publice dar nu numai

E doliu național pe teritoriul României, începând de astăzi şi până sâmbătă inclusiv, în memoria Regelui Mihai I, conform unei decizii luate săptămâna trecută de Guvern.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale este depus, de miercuri seară, la Palatul Regal, în Sala Tronului, unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea.

În aceste zile, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.
Totodată, televiziunile, radiourile și instituțiile de cultură trebuie să își adapteze programul în mod corespunzător.

Regele Mihai I a murit pe 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția.

Conform programului anunțat de Casa Regală, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, între orele 8 și 22, și vineri, între orele 8 și 22.

Fostul suveran va fi înmormântat la Curtea de Argeș.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.