„România este campioană în UE la absorbția fondurilor pentru agricultură!“. Cine face această afirmație

„România este campioană în UE la absorbția fondurilor pentru agricultură!“. Cine face această afirmație

Adrian Todor, deputat social-democrat arădean, susține că guvernarea actuală a făcut din nou performanță, făcând referire la faptul că România este pe locul 1 în UE ca absorbție de fonduri destinate agriculturii, pentru 2019.

Raportat la totalul absorbției fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, România era, în ianuarie 2019, pe locul 6, la egalitate cu Cehia și Lituania. De asemenea, România este locul 2 în UE, ca plăți efectuate către beneficiarii FEADR, adaugă Todor.

„Guvernarea PSD-ALDE se dovedește încă o dată una extrem de performantă, reușind să aibă rezultate deosebite și în domeniul agriculturii, o componentă prioritară a programului nostru de guvernare, asumat în decembrie 2016. După guvernarea ZERO a lui Cioloș, când fermierii așteptau în zadar să primească subvențiile, iată că PSD-ALDE au reușit să pună agricultura pe picioare, să asigure subvențiile necesare, să atragă fonduri europene, capitol la care suntem pe primul loc în UE. Pentru perioada 2014-2020 România are o alocare din FEADR de 8,1 miliarde de euro, situându-se pe locul 6 în Uniunea Europeană după Italia, Franța, Germania, Polonia și Spania. La aceste sume care se adaugă contribuția națională, în valoare de 1,3 miliarde de euro. Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice locale din România, care și-au luat angajamentul de a realiza proiecte ambițioase, cu impact economic pozitiv, pe termen lung, menite să contribuie la dezvoltarea spațiului rural, prin investiții eficiente și rentabile, la standarde europene“, declară Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.