România, în CARANTINĂ NAȚIONALĂ!? Avertisment cât se poate de dur despre vacanța elevilor

România, în CARANTINĂ NAȚIONALĂ!? Avertisment cât se poate de dur despre vacanța elevilor

Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, a atras atenția că vacanța acordată elevilor nu este „de mers încolo și încoace”, ci pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

În caz contrar, dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să crească iar presiunea pe sistemul sanitar va fi și mai mare, în România ar putea fi instituită carantina națională.

Desigur, nimeni nu își dorește un lockdown, dar, avertizează Florescu, locurile din spitale vor fi insuficiente, atât pentru părinți, cât și pentru copii, dacă oamenii nu vor respecta în cotinuare regulile împotriva infectării cu noul coronavirus.

De remarcat, că deja în multe spitale nu mai sunt suficiente locuri la Anestezie Terapie Intensivă (ATI), de două săptămâni făcându-se eforturi supraomenești pentru a-i trata pe pacienții cu forme grave.

Potrivit bilanțului de duminică, a fost înregistrat un nou record de ocupare a secțiilor de ATI ale spitalelor din România. Este vorba despre 1386 de persoane, aflate în stare gravă.

  1. […] post România, în CARANTINĂ NAȚIONALĂ!? Avertisment cât se poate de dur despre vacanța elevilor appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.