România, în pericol! SUTE de mii de TONE DE DEȘEURI din Italia VOR FI ADUSE în țara noastră

România, în pericol! SUTE de mii de TONE DE DEȘEURI din Italia VOR FI ADUSE în țara noastră

O bombă cu ceas amenință România! Sute de mii de tone de deşeuri „mumificate”, ambalate în baloturi uriaşe, aşa-numitele „eco-baloturi” vor pleca din Italia şi vor lua drumul gropilor de gunoi din ţara noastră.

Primele eco-baloturi au fost stocate încă din 2001 şi sunt simbolul crizei care a lovit orașul Napoli în ultimii ani, informeaza gazetaromaneasca.com.

O parte dintre acestea vor ajunge în gropile de gunoi din România, fără ca cineva să aibă habar dacă acestea pot afecta mediul sau nu.

Gunoaiele sunt în prezent uscate, însă, dacă plouă lucrurile se pot schimba.

Un grup de senatori M5S a anunțat că transportul spre România este gata, acesta urmând să se facă cât mai repede.

Milioane de baloturi au fost stocate etajat, formând adevărate piramide înalte de 10-12 metri, acoperite de plasă din plastic, care ocupă zeci de hectare. Din baloturi a curs ani de zile o zeamă otrăvitoare, care s-a infiltrat în subsol şi în pânza freatică, spre disperarea locuitorilor din zonele de stocare.

România, Bulgaria, Portugalia, Spania sunt ţările în care vor fi trimise pentru a fi procesate şi eliminate aşa-numitele „eco-baloturi”. În aceste ţări îşi au sediile firmele care au participat la licitaţia organizată de Regiune, pentru eliminarea mega baloturilor de deşeuri sechestrate în Campania în 2007.

În aceste condiții se pune întrebarea dacă Ministerul Mediului este de acord cu așa ceva, pentru că românii, probabil, nu vor fi.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.