România OBLIGATĂ de ONU să legalizeze toate DROGURILE? Care este POZIȚIA OFICIALILOR!

România OBLIGATĂ de ONU să legalizeze toate DROGURILE? Care este POZIȚIA OFICIALILOR!

Biroul pentru Droguri şi Infracţiuni din cadrul ONU (UNODC) a transmis recent un document din care reiese că organizaţia pentru pace va propune legalizarea stupefiantelor la nivel mondial.

Dezvăluirea a fost făcută, lunea trecută, de omul de afaceri britanic Richard Branson, fondatorul Virgin Group, singurul care a decis să facă public, postând pe Internet, documentul trimis de ONU sub embargo marilor trusturi de presă.

Reprezentanţii instituţiei au explicat imediat că este vorba despre un document în lucru, care nu prezintă punctul de vedere oficial al ONU, însă, nu au negat existenţa textului.

După ce ONU a fost acuzată că plănuieşte să ceară guvernelor din toate ţările lumii să legalizeze consumul şi posesia tuturor substanţelor acum ilegale, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) din România susţine că în ţara noastră nu se pune problema de aşa ceva.

„În momentul de faţă, în România nu se pune problema lansării unor astfel de dezbateri, existând teme de interes în domeniu, legate de reducerea cererii şi a ofertei de droguri, pornind de la analize atente a zonelor de consum, substanţele folosite, bolile asociate consumului, rutele de traficare sau destructurarea reţelelor de distribuţie”, a precizat directorul ANA, chestorul de poliţie Sorin Oprea, citat de ziare.com.

Directorul ANA a declarat, totodată, că mai multe discuţii pe această temă vor avea loc anul viitor, la New York, unde se va desfăşura Sesiunea Specială a Adunării Generale a ONU.

Sorin Oprea a punctat că „România este stat membru al Uniunii Europene, iar o decizie cu privire la noile politici antidrog propuse la nivel naţional va fi analizată în context comunitar, regional şi naţional, în concordanţă cu evoluţia şi necesităţile comunităţii”.

 

  1. Probabil e cea mai buna solutie, fiindca democratia in opinia mea inseamna sa faci ce doresti oricand doresti, bineinteles suportand consecintele. Nici cand sunt interzise nu poti sa zici ca e bine, din contra tot timpul apare cate unul internat dupa ce a consumat tot felul de buruieni. Nu e ceva bun si nu pot sustine drogurile, dar nu pot sustine nici faptul ca cineva imi spune ce pot si ce nu pot sa fac cu mine si cu corpul meu. PS: nici nu sunt fumator macar… asa ca drogurile pentru mine nu ar exista.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.