România PUNE PICIORUL ÎN PRAG în problema cotele obligatorii de REFUGIAŢI. Cioloş: Trebuie să fim REALIŞTI

România PUNE PICIORUL ÎN PRAG în problema cotele obligatorii de REFUGIAŢI. Cioloş: Trebuie să fim REALIŞTI

Premierul Dacian Cioloş a declarat, pentru Le Monde, că Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de specificităţile statelor membre în problema distribuirii refugiaţilor.

„Problema imigranţilor nu ar trebui să se limiteze la o cifră de împărţit. Imigranţii trebuie să se poată integra în cultura şi sociatatea ţării-gazdă. Prin urmare, un mecanism obligatoriu, legat de o formulă matematică, nu este o soluţie bună”, a declarat Dacian Cioloş în interviul publicat de Le Monde.

„România a acceptat să participe la planul de primire a imigranţilor. Cu toate acestea, există un blocaj din cauza cotelor impuse, care sunt respinse de numeroase state. Suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţile, în funcţie de capacităţi. Eu aşa înţeleg solidaritatea. Trebuie să fim ospitalieri şi deschişi, dar şi realişti, altfel este vorba de lipsă de responsabilitate. România nu are o tradiţie de primire a imigranţilor noneuropeni, aşa cum au anumite ţări din vestul şi sudul Uniunii Europene. Toleranţa şi solidaritatea sunt un lucru, capacitatea de primire, altceva”, a mai spus, între atele, Dacian Cioloş.

Sursa: Le Monde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.