România, sub COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ. Care sunt județele afectate

România, sub COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu și galben de caniculă pentru o mare parte a țării noastre.

COD GALBEN:

Codul galben este valabil de astăzi, 29 iulie până la 1 august, peste județele afectate resimțindu-se un disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Codul portocaliu va fi valabil în același interval însă zonele afectate sunt: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

  1. […] post România, sub COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ. Care sunt județele afectate appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.