Românii care vin în ţară de sărbători, aşteptaţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Românii care vin în ţară de sărbători, aşteptaţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) îi anunţă pe cei care muncesc în străinătate şi vin în vacanţă de sărbători că la sediul Inspectoratului zac neridicate aproximativ 14000 de carnete de muncă.

„Subliniem și cu acest prilej, că deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, întrucât cu acest document se poate proba vechimea în muncă, respectiv activitatea prestată de fostul angajat până la data de 31.12.2010, la societățile comerciale cu sediul social în județul Arad, care au luat ființă după anul 1990. Prin urmare, așteptăm persoanele interesate (personal sau prin împuternicit), la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, situat în Arad, strada Episcopiei nr. 11 – 13, de luni până joi în intervalul orar 8 – 16,30, respectiv în ziua de vineri între orele 8 şi 14, pentru a intra în posesia carnetelor de muncă”, a declarat Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad.

De remarcat, că începând cu data de 1 ianuarie 2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care, din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, aceasta poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.