„Românii sunt nişte GUNOAIE”. Declaraţia unui politician britanic a pus pe jar comunitățile de români din lumea întreagă

„Românii sunt nişte GUNOAIE”. Declaraţia unui politician britanic a pus pe jar comunitățile de români din lumea întreagă

Un candidat al partidului UKIP pentru un post de consilier local a declarat pentru jurnaliștii britanici că românii sunt nişte „jeguri umane”, care se mai și mândresc cu faptul că abuzează de sistemul britanic.

Comentariile scandaloase au fost făcute la adresa românilor chiar în ajunul alegerilor generale din Marea Britanie, unde, simultan cu alegerile legislative, se desfăşoară şi alegeri pentru posturi de consilier local. La una dintre aceste funcţii aspiră şi Ted Bennett, membru al Partidului Independenţei din Marea Britanie. Candidat în aceeaşi circumscripţie cu Nigel Farage şi invitat la unul dintre mitingurile din ultima zi de campanie acesta i-a insultat pe români despre care a spus că sunt „nişte jeguri umane”.

„Îşi bat joc de noi, se vede pe feţele lor. Când intri într-un magazin sunt printre puţinii care mai vorbesc engleză. Sunt doar nişte jeguri umane”, a spus Bennett în faţa unui ziarist de la Daily Mirror. În același discurs ofensator la adresa românilor, candidatul UKIP a spus despre imigranţii care traversează zilnic Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa că sunt plătiţi de Statul Islamic.

Declarațiile sale au venit la mai puţin de 24 de ore, după ce un alt candidat UKIP a fost suspendat pentru că şi-a ameninţat cu moartea un contracandidat de origine asiatică.

Potrivit primelor rezultate ale alegerilor, Partidul Conservator al premierului David Cameron se clasează pe primul loc, cu 329 de mandate, în urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist și de naționaliștii scoțieni. Liberal-democrații, aflați în prezent la guvernare, alături de conservatori, s-au prăbușit, în vreme ce UKIP-ul lui Nigel Farage ar urma să aibă doar două mandate.

Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, prim-ministru în exercițiu, a declarat vineri dimineață că va fi premierul tuturor britanicilor.

Foto: telegraph.co.uk

 

  1. Acum sa vedem reactia autoritatilor Romane. Pff cred ca va fi una politicosa ,drept urmare vor continua pentru ca stiu ca nu avem curaj la mai mult . Sincer m-am saturat de Eu tare as vrea o alianta cu Asia si Rusia poate ca atunci vom fi respectati

    Raspunde
  2. scum are he and his family

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.