Românii vor plăti și în această iarnă prețuri plafonate la energie și gaze

Românii vor plăti și în această iarnă prețuri plafonate la energie și gaze

Românii vor plăti și în această iarnă prețuri plafonate la energie și gaze, anunță președintele PSD Arad deputatul Mihai Fifor.

„În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major. Așa cum au anunțat, astăzi, Mihai Tudose si Sorin Grindeanu,  IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!

Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.  Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani. Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile sociale ale PSD pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să cautăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.