Românul răpit în Burkina Faso e ÎN MÂINILE AL-QAIDA. Cine e OMUL-CHEIE al răpirii

Românul răpit în Burkina Faso e ÎN MÂINILE AL-QAIDA. Cine e OMUL-CHEIE al răpirii

Românul răpit în Burkina Faso a ajuns în mâinile unei grupări de tuaregi care are legături cu organizaţia teroristă al-Qaida, anunţă Le Pays, într-un interviu realizat cu un politician local. Potrivit acestuia, în răpire ar fi implicat Mustafa Chafia, un consilier al fostului preşedinte din Burkina Faso, folosit de statele occidentale ca mediator în crizele de ostatici. Chafia ar fi chiar omul-cheie în răpirea românului din Burkina Faso, petrecută în 4 aprilie 2015.

Politicanul îl acuză pe Mustafa Chafia că ar fi orchestrat răpirea cetăţeanului român pentru a forţa destabilizarea actualului regim şi a avertizat că şi alţi străini ar putea fi victime ale unor scenarii similare.

Originar din Mauritania, afaceristul este căutat în ţara natală pentru acuzaţii de terorism. Sunt de notorietate legăturile sale cu liderii unor triburi de tuaregi şi cu temuţi şefi ai unor grupări teroriste asociate al-Qaida. De aceste conexiuni s-au folosit mai multe guverne occidentale pentru a obţine eliberarea unor cetăţeni luaţi ostatici în Mali sau Niger. În ciuda acestui trecut obscur, Chafia este mâna dreaptă a fostului preşedinte din Burkina Faso, înlăturat de la putere în toamna anului trecut şi aflat în exil în Coasta de Fildeş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.