Romanul „Transfer”, de Andrei Mocuța, va fi lansat vineri la Arad

Romanul „Transfer”, de Andrei Mocuța, va fi lansat vineri la Arad

Editura Humanitas și librăria Cărturești vă invită vineri, 2 februarie, de la ora 18,  la lansarea romanului „Transfer”, de Andrei Mocuța.

Evenimentul va avea loc în librăria Cărturești, din centrul comercial AFI  Alături de autor, la discuție va participa Lucia Cuciureanu. Evenimentul va include și o sesiune de autografe.

„Romanul lui Andrei Mocuța pornește de la o întâmplare reală din viața de profesor în sistemul de învățământ autohton, bântuit încă de metehne de tristă amintire. Pe cât de evident, pe atât de îngrijorător. Totuși, nu satira cu accente critice domină această scriere prin definiție postmodernă, construită în straturi ce aduc laolaltă, într-un puzzle intens personalizat, jurnalul de traumă profesională, însemnările de călătorie culturală, întâlnirile de suflet și spirit între confrați într-ale scrisului și filozofării, analizele aplicate de discurs literar și cinematografic. Cartea, caleidoscop de imagini și situații, pornește de la un moment-pretext, ce declanșează o serie de incursiuni în culisele memoriei, gândirii critice, analizei și speculației. Rezultă o colecție de episoade ce stau mărturie versatilității unui autor care nu se sfiește să exploreze și să combine diverse tipuri de narațiune, pentru o examinare plurifațetată a subiectivității proiectate în context contemporan.”, precizează Cristina Chevereșan

„«Transfer» este un jurnal (cultural-birocratic) de călătorie inițiatică, între mica și marea Vienă, între Sălașul alb și Sălașul negru, în căutarea unei destinații finale pe care nu o vom afla niciodată. Precum în 𝐿𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎, Andrei Mocuța se simte confortabil să atace mai multe dimensiuni spațio-temporale, într-un cadru ficțional și non-ficțional deopotrivă, astfel că avem în față un roman ca un vis, a cărui densitate crește treptat, pe măsură ce revolta lasă loc credinței, grila de concurs lasă loc poeziei, iar răspunsurile lasă loc întrebărilor. Cât e adevăr și cât născocire? E realitate, sau reverie? 𝑊ℎ𝑎𝑡 𝑦𝑒𝑎𝑟 𝑖𝑠 𝑡ℎ𝑖𝑠? După ce ne vom fi convins că soluția la toate acestea nu contează și, poate, nici nu există, abia atunci vom înțelege că, așa ambiguă cum e, într-o zi această călătorie ne va salva.“, adaugă Vlad Pîrvu.

Cartea este disponibilă în librării și online. Citește câteva pagini: https://humanitas.ro/humanitas/carte/transfer​

Sursa foto. Editura Humanitas

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.