1. Baton ciocolată
Ingrediente: 250 grame zahăr; 500 ml apă; 250 grame unt.
Mod de preparare:
Se fierb circa 20 minute la foc scăzut până devin un sirop. Separat într-un bol se amestecă 250 grame lapte praf cu 100 grame cacao.
Se toarnă siropul cald şi se amestecă până devine o pastă omogenă.
Se toarnă într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei şi se lasă la rece timp de 30 min.
Se taie bucăţele şi se pot orna cu ciocolata caldă, nucă măcinată, nucă cocos ( opțional).
2. Panacota cu pară fiartă în vin
Ingrediente crema: 150 g smântână lichidă; 2,5 g gelatină; 1 lingura zahăr
Ingrediente sos: o pară medie; 200 ml vin roşu dulce; 1 lingură zahăr; scorţişoară ; coajă de portocală
Mod de preparare:
Se dizolvă gelatina în apă rece şi se adaugă în smântână caldă împreună cu zahărul.
Se pune la rece în formă timp de 4-5 ore.
Para se curăţa de coajă şi se fierbe în vin cu zahăr şi scorţişoara , coaja de portocală până se ingroaşă siropul.
Se aşează para peste crema din forma şi se toarnă siropul atunci când se răceşte.
3. Smochine cu gorgonzola la cuptor
Ingrediente: 2 smochine; 25g – 30g gorgonzola
Mod de preparare:
Se taie smochina în patru, se pune la mijloc gorgonzola şi se pune la cuptorul încins la 180-200 grade circa 5 min.
Se asezonează cu miere.
Poftă Bună!
Bucătar: Rebeca (casnică)
Foto: Andre Nicoară
Lasă un comentariu