Rubrică culinară de week-end în colaborare cu Helvetica Milk-Pecica. Salată cu ton şi tiramisu cu piscoturi

Rubrică culinară de week-end în colaborare cu Helvetica Milk-Pecica. Salată cu ton şi tiramisu cu piscoturi

Salată cu ton

Ingrediente: 200 gr conservă de ton bucăţi; ceapă verde 4 bucăţi, o salată verde medie; 2 roşii, morcovi; măsline; ulei; sare şi piper

Mod de preparare:

Ceapă se se taie solzişori, roşiile feliate subţire, salata în fâşii subţiri, morcovii se dau prin răzătoare iar lămâia se stoarce. Se amestecă într-un bol alături de tonul din conservă, sare şi piper după gust, zeama din lămâie,  măslinele, pătrunjel verde tocat mărunt pentru decor.

 

Tiramisu cu pişcoturi

Ingrediente: 500 gr pişcoturi pentru şampanie; 500 gr mascarpone, 4 ouă; 8 linguri zahăr; 1-2 pliculeţe zahăr vanilat; 250 ml cafea; 3 linguriţe coniac şi cafea pudră

Mod de preparare: Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi cel vanilat, se bat cu mixerul până se topeşte zahărul. Se adaugă mascarponele până se omogenizează. Separat se bat albuşele spumă cu un vârf de cuţit de sare şi se amestecă cu prima compoziţie din gălbenuşuri. Se pregăteşte cafeaua, se lasă la rece,se strecoară de zaţ peste care se adaugă coniacul. Se înmoaie pişcoturile in cafea,  nu foarte tare şi se pun in tavă (indicat de yena) . Peste primul strat se pune jumătate din conţinutul cremei si presărat cacao, apoi din nou un rând de pişcoturi şi crema rămasă peste care se presare din nou cacao. Se pune în frigider 4- 5 ore.

Poftă Bună!

Bucătar: Rebeca (casnică)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.