Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk-Pecica. Supă cremă dovleac şi pulpe pui cu piure

Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk-Pecica. Supă cremă dovleac şi pulpe pui cu piure

Supă cremă dovleac

Ingrediente: 1 dovlecel  250-300 g; 1 ceapă; 1 cartof; 1 cub knor găina

Mod de preparare: Se curăţă dovlecelul de coajă şi seminţe, si împreună cu ceapa şi cartoful se fierb circa 10-15 minute, apoi se pun în blender.

Se adaugă piper, sare şi smântână după gust.

Se serveşte cu crutoane sau optional  (se pot prăji feli de dovlecel în apă cu făină).

 

Pulpe de pui cu pireu 

Ingrediente : pulpe de pui, cartofi, usturoi, sare, piper

Mod de preparare: Se spală pulpele, se aşează într-o tavă, se condimentează, se adaugă câteva felii de usturoi  iar apoi se bagă la cuptor la 180 de grade .

Între timp, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cca. 30-40 de minute.

După ce s-au fiert, cartofii se strecoară şi se paserează, se sărează şi se aşează pe farfurie lângă pulpele de pui,  proaspăt scoase din cuptor .

Se poate servi cu o salată de varză sau orice fel de murătură .

Poftă Bună!

Bucătar: Rebeca (casnică)

Foto: Andrei Nicoară

Rubrică susţinută de Helvetica Milk -Pecica

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.