Viceprimarul Bibarț: „PSD fuge de responsabilitate, riscând să lase Aradul fără căldură”

Viceprimarul Bibarț: „PSD fuge de responsabilitate, riscând să lase Aradul fără căldură”

Astăzi, a fost convocată ședința Consiliului Municipal datorită faptului că în cursul zilei de ieri, 20 octombrie, Primăria Municipiului Arad a primit o serie de notificări de la firma C-gaz prin care se anunța intenția de oprire a furnizării gazelor, pe motiv de neplată. Viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, spune că a reușit momentan să gestioneze cu succes această situație delicată împreună cu echipa de consilieri liberali, chiar dacă grupul PSD a abandonat această decizie dificilă în mâinile colegilor PNL.

„De ieri, de când am primit notificările cu privire la intenția de a se opri furnizarea gazelor, ceea ce ar fi însemnat automat oprirea căldurii în tot orașul, am fost în negocieri cu firma de gaz până am ajuns la consesul de a nu ne tăia gazul, întrucît azi urma să aiba loc ședința de Consiliu, în urma căreia se aloca suma de bani suficientă pentru asigurarea minimului de funcționare. Consider că suntem oameni responsabili și că principala noastră prioritate este ca Aradul cu școlile, grădinițele, blocurile, casele, să aibă căldură. Am avut surpriza neplăcută să constat că domnii de la PSD politizează subiectul care era cât se poate de tehnic și pragmatic. Ei au soliticitat înființarea unei comisii de anchetă și le-am spus că nu avem nimic împotrivă. Le-am explicat faptul că nu mă deranjează nici o anchetă, dimpotriva și pe noi ne interesează să se facă cât mai multă lumină în privința cazului CET, însă e o procedură de durată. Iar acum urgența era să rezolvăm în așa fel lucrurile încât să știm sigur că azi și în perioada următoare miile de copii arădeni nu vor trebui să stea cu mănuși în sălile de clasă din școli și grădinițe“, a declarat Bibarț.

„I-am rugat pe colegii din opoziție să acționăm astăzi spre binele arădenilor și să ne întâlnim săptămâna viitoare pentru a stabili pe cine propunem în astfel de comisii, pentru că avem nevoie de specialiști. PSD-ul a refuzat propunerea și a ales să acționeze politic, astfel că în loc să salveze situația Aradului în privința căldurii, consilierii PSD s-a ridicat și au părăsit sala fără să voteze. Vă spun că nu pe noi, pe cei din CLM ne-au părăsit, ci prin gestul lor necivilizat, grupul PSD a părăsit arădenii când aceștia aveau  nevoie de sprijin din partea administrației locale. Prin votul pentru dat de către consilierii liberali s-a asigurat căldura Aradului. Știu sigur că în aceste momente arădenii au nevoie de căldura și nu de scene politice de prost gust. Dar știind cât de mult îi plac domnului Fifor comisiile, spre exemplu Nana, a cărui președinte a fost vreme îndelungată, și a cărei activitate se rezumă strict doar la declarații politice săptămânale, înțeleg de ce ar vrea o astfel de comisie și la Arad. Dacă o astfel de comisie își doresc cei din PSD Arad,  îi anunț că au greșit orașul“, a încheiat viceprimarul liberal, Călin Bibarț.

consilieri-psd-iesind-din-sala-in-timpul-votului

Președintele ședinței CLM, Bogdan Boca se declară revoltat de gestul colegilor PSD, considerând că în cazuri de importanță majoră, prioritatea tuturor consilierilor locali trebuie să fie arădenii: „În nenumărate rânduri am auzi consilierii PSD și ALDE, împreună cu liderul lor de grup domnul Todor declarând că susțin eforturile administrației arădene în ceea ce privește rezolvarea problemelor CET-ului. Iată că azi ne-au demonstrat că aceasta a fost doar o declarație demagogică, când în momentul votului aceștia au părăsit sala, lăsând această responsabilitate pe umerii noștri. Cred cu tărie că gestul PSD de a ieși din sala, fără să le pese cu ce se vor încălzi arădenii dacă nu vor mai avea căldură, denota o lipstă totală de respect față de cetățenii Aradului, aceeași lipsă de respect ca în timpul guvernului Ponta care nu a dat nici un leu subvenție CET-ului în toți anii trecuți.  Le reamintesc că ultimii bani pe care Aradul i-a primit pentru căldură au fost dați în octombrie 2011. Să le fie rușine social democraților pentru faptul că în ultimii 5 ani nu au fost în stare să facă nimic pentru Arad și că acum, când puteau să își arate susținerea față de arădeni, au ieșit mișelește din sală, riscând să lase zecile de mii de oameni fără căldură pe timp de iarnă“.

  1. ponta e de vina !
    impotentilor , o sa ajungeti sa fiti linsati in strada ca musolini

    Raspunde
  2. apropo de fuga de raspundere. Remarcam cu totii absenta strategica a primarului Falcă. A câta oară când se discuta un subiect vital pt Arad? 12 ani a avut la dispoziție să rezolve problema și asta e rezultatul. banii se iau de la proiectul de convertire a cetătii aradului, care se amana din nou pe termen nedeterminat

    Raspunde
  3. Fiti linistiti poate ne spune Ciupe ce s-a intimplat la CET pentru ca face parte din cosiliul de administratie.

    Raspunde
  4. Se răsucesc Brătienii în morminte văzând acești avortoni cu sigla pnlului in spate….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.