CCIA a reunit elita businessului arădean la Expo Arad

CCIA a reunit elita businessului arădean la Expo Arad

Peste 500 de persoane au participat, joi seara, la Gala Mediului de Afaceri din Arad, un eveniment dedicat, anul acesta, și împlinirii unui deceniu de la aderarea României la Uniunea Europeană. Gala a reunit elita businessului arădean la Expo Arad, într-un eveniment care a durat aproximativ cinci ore!
Arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, s-a adresat invitaților cu următorul mesaj:
„Gala Mediului de Afaceri Arădean este un eveniment dedicat deceniului nostru în Uniunea Europeană, care a produs mutații semnificative în configurația industrială a Aradului. Astăzi, 90% dintre primele zece mari exportatoare arădene sunt multinaționale; 90% dintre primele zece cele mai profitabile companii sunt multinaționale; 80% dintre primii zece cei mai mari angajatori sunt companii multinaționale. Asta, în perspectiva celui de-al doilea deceniu al României în UE avem o importantă temă de reflecție cu privire la echilibrarea raportului de forțe prin dezvoltarea afacerilor locale. 
În trimestrul doi din 2016 comparativ cu perioada similară din 2015, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE, de 5,9%
Privesc în jurul meu în sală și sunt mulțumit. Suntem astăzi peste 500 de persoane aici, într-un eveniment al Camerei de Comerț, Agricultură și Industrie a Județului Arad, care premiază excelența în afaceri.
John Maxwell spune că «succesul se clădește cu pași mici, nu cu unul mare».
Potrivit statisticii oficiale, economia arădeană a făcut un pas important anul acesta.
Domeniul serviciilor a crescut de la 1961 lei la 2354.
Salariul mediu net a crescut de la 1623 lei în iunie 2015 la 1903 lei în iunie 2016.
VALOAREA CIFREI DE AFACERI a  întreprinderilor cu activitate principală de industrie (piaţa internă şi piaţa externă) a înregistrat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016 o creștere de 12,4% comparativ cu perioada  corespunzătoare din anul precedent.
În această primăvară, exportul județului s-a ridicat la 1,1miliarde de euro, iar importul la 983 de milioane de euro.
Drept urmare, la nivelul judeţului s-a înregistrat un excedent comercial de 155 de milioane de euro.
Aceștia sunt cei mai buni indicatori de performanță ai activității dvs., dincolo, desigur, de profitul realizat de afacerile pe care le conduceți.
Această rentabilitate se regăsește, iată, în statistica Aradului și, sper, în banii din buzunarele angajaților dvs.. 
Același John Maxwell pe care l-am mai citat, spune că «dacă dorești să realizezi puțin, sacrificiul este mic. Dacă dorești să realizezi lucruri mari, fii gata să sacrifici multe! Un învingător este suficient de mare să își recunoască greșelile, suficient de deștept să profite de pe urma lor și suficient de puternic să le îndrepte».”
Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, și oamenii de afaceri Gheorghe Cozma și Dimitrie Muscă s-au adresat și ei celor prezenți. În cadrul galei, unii dintre sponsorii evenimentului, Snijana și Vodafone, au avut momente speciale de prezentare, iar echipa Ballroom Dance din Arad, care de zece ani participă la fiecare Top al Firmelor, a fost din nou prezentă cu două reprize de dans de societate. La final, atmosfera a fost animată de trupa arădeană Records.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad le mulțumește tuturor colaboratorilor, partenerilor și membrilor săi pentru susținerea în organizarea Galei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.