Rusia AMENINŢĂ din nou: Echipamentele militare americane din România vor avea „consecinţe negative”

Rusia AMENINŢĂ din nou: Echipamentele militare americane din România vor avea „consecinţe negative”

Noi ameninţări din partea Ministerului de Externe al Rusiei, care acuză SUA că vrea să destabilizeze Europa prin aducerea de echipament militar în România.

Diplomaţia rusă a avertizat că planul de a aduce echipamente militare în ţări central şi est-europene este o încălcare a Tratatului fondator al NATO-Rusia și va avea „consecinţe negative”.

„Aceste măsuri, dacă vor fi implementate, vor încălca o prevedere-cheie a Tratatului fondator NATO-Rusia, din anul 1997. Prin acest acord, Alianţa Nord-Atlantică a asumat obligaţia de a nu staţiona capacităţi combatante considerabile în apropierea frontierelor ruse”, a precizat Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, la postul public de radio şi televiziune din Letonia.
„Pregătiri militare de o asemenea amploare ale Statelor Unite, sub pretextul total inadecvat de a proteja aliaţii de o ameninţare rusă inexistentă, nu doar că nu corespund intereselor privind pacea şi securitatea în Europa, ci confirmă din nou intenţiile Washingtonului de a provoca escaladarea tensiunilor şi de a afecta stabilitatea continentului”, a mai precizat Maria Zaharova.

De remarcat, că SUA au anunţat, recent, un plan de construire a unor unităţi pentru stocarea de armament în România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia, în cadrul Operaţiunii „Atlantic Resolve”, ca reacţie la presupusele ingerinţe ruse în Ucraina.

  1. au mam, pe ce planeta traiesc

    Raspunde
  2. s/au au mama, pe ce planeta mai nascut

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.