Rusia AMENINŢĂTOARE la adresa României pentru A DOUA OARĂ într-o săptămână

Rusia AMENINŢĂTOARE la adresa României pentru A DOUA OARĂ într-o săptămână

Pentru a doua oară într-o săptămână, Rusia a avut mesaje ameninţătoare la adresa ţării noastre.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova acuză Bucureştiul că pune în pericol stabilitatea regională, pentru că acceptă suplimentarea trupelor NATO de pe teritoriul său, informează Digi 24. NATO a reacţionat printr-un comunicat la declaraţiile purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

„Există tendinţa de a concluziona că actualele autorităţi din România, de dragul creşterii importanţei în ochii strategilor din alte părţi ale lumii, sunt dispuse să sacrifice menţinerea stabilităţii în regiunea Mării Negre pentru raţiuni tactice”, a spus Aleksandr Lukaşevici, citat de Sputnik.

Oficialul rus mai susţine că planurile NATO de mobilizare a forţelor militare în România sunt „inadecvate”, „conflictuale”, „redundante, atât din punct de vedere militar, cât şi financiar”.

De remarcat, că este a doua oară în decurs de o săptămână când Moscova critică dur suplimentarea trupelor şi tehnicii militare a NATO în România.

Reacţia NATO

„Oficialii ruşi continuă să facă declaraţii provocatoare, fără susţinere şi nepotrivite, şi nu contribuie la stabilitatea în Europa. Rusia a încălcat legile internaţionale şi nu și-a respectat angajamentele din Tratatul Rusia-NATO, prin acţiunile agresive din Ucraina. NATO este o alianţă defensivă şi continuă să acţioneze în conformitate cu acordurile din Tratatul de înfiinţare a Alianţei. Ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, am crescut prezenţa militară în părţile estice ale Alianţei. Toate măsurile noastre sunt defensive şi conform angajamentelor internaţionale. România este un aliat important al NATO şi NATO îşi apără toţi aliaţii în faţa oricăror ameninţări”, se arată într-un comunicat al NATO.

Loading...
 1. jucati-va prostilor, pe NATO o sa-i doara-n c… de voi

  Raspunde
 2. Jegurile de americani agita apele nu rușii , NATO o sa se retragă dacă chiar începe ceva ca nu sunt nebuni sa lupte aici în Europa pentru gunoaiele alea

  Raspunde
  • Hey asa Cum ii numeri pe American ai vrea sa fi sup mina lui Putin sa vezi atunci ce o sa manci si cind o sa te culci Rusii trebuia sa stea acasa sa nu spun mie ce sa fac si cine vine la mine sa nu vina ca ei vreau

   Raspunde
  • Pe americani ii intereseaza doar petrolul din arabia, ii doare pe ei in cur de europa. Tot ce fac ei in europa e de fatada.

   Raspunde
 3. Se agravează situația. O să-și regleze conturile pe teritorul romanesc

  Raspunde
 4. Fratilor habar nu aveti despre istorie toate acordurile care au fost semnate au fost respectate rusii nu pot distruge Europa iar putin nu este el al 3 lea anticrist

  Raspunde
 5. sper sa dea cu bomba prima data in Caracal!

  Raspunde
 6. Pai daca ajunge bomba la Caracal nu ajunge si la tine?!

  Raspunde
 7. Bă voi sunteți toți proşti ruşii o să vă fută-ncur ca pe curve si americani vor filma de la distanță fute-va-ş creierele proast

  Raspunde
 8. Am plecat cu 15 ani in urma din România. De cate ori ma rapune dorul, citesc aici in forum reactii.
  Va multumesc, adio.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.